петак, 26 априла, 2024
vesti online

HIPERTENZIJA

Pobedite kandidu

 

Pobedite kandidu

cimet-beli-luk Rešite se gljivica na najjednostavniji način – namirnicama sa vaše trpeze. Ubacite ove namirniceu ishranu i dosadna gljivica će se povući. Većina ovih gljivica svakodnevno imaju kontakt sa čovekom, ali ako dospeju na pogrešno mesto mogu izazvati infekciju, među kojom je najzastupljenija „Candida albicans“. Ona se nalazi u koži, u probavnom i genitalnom traktu, ustima i u grlu. Gljivice, među kojima je i kandida, smatraju se uobičajenim stanovnikom ljudskog organizma, odnosno spadaju u njegovu „fiziološku floru“. Uravnotežene su s ostalim mikroorganizmima, te u određenim simbiozama imaju čak i povoljno dejstvo. Problemi se javljaju u trenutku kada se naruši spomenuta ravnoteža, a rezultat je prekomerni rast i razmožavanje gljivica u organizmu. Dokazano je da se vaginalna infekcija gljivicama „Candidae albicans“ može javiti i zbog nedostatka gvožđa, cinka, folne kiseline i

Opširnije: Pobedite kandidu

Petar Jovanović

Počalji od ka5an taj Sub Jun 06, 2009 2:53 am

U Srbiji ima više od 400 000 neplodnih bračnih parova! Ovaj nedavno objavljen podatak Društva za fertilitet i sterilitet, podjednako je zabrinjavajući kako za mlade, tako i za opstanak nacije. Šta je dovelo do ove pojave i na koji način, pre svega zdrav i prirodan, može da se reši?
Odgovore na ova pitanja pokušali smo da dobijemo u razgovoru sa Petrom Jovanovićem, fitoterapeutom iz Beograda, čije interesovanje za ovu problematiku datira od 1986. godine.
– Alarmantno rastući broj parova sa umanjenom plodnošću je po mojim saznanjima, pre svega posledica odlaganja braka i trudnoće. Nesigurnost i nezaposlenost utiču na to da se momci i devojke sve kasnije odlučuju da udju u zajednicu. Mladi sve češće oboljevaju i od polno prenosivih koktela bolesti (sida, sifilis, gonoreja, genitalni herpes i bradavice, hepatitis B i C), kao i infekcije koje izazivaju bakterija hlamidija trahomatis i genitalne mikroplazme.
Neophodno je da se za početak promeni način života mladih. Momci bi, umesto alkohola, trebalo da piju sokove od svežeg voća i povrća bogate enzimima koji obezbedjuju optimalan nivo šećera u pankreasu – što je preduslov da prostata proizvodi zdrave spermatozoide. Veoma je bitan i zdrava svakodnevna ishrana!
-Nama omiljei pasulj jedite bez hleba i mesa, a sa svežom salatom – naglašava Jovanović. – Dok se jelo hladi dodajte nekoliko kašika isitnjene nane, što će s jedne strane da spreči stvaranje gasova, a s druge da podmladi ćelije i podstakne njihovu sintezu, ojača srce i krvotok, osnaži bubrege i bešiku i pojača seksualni refleks.
Od ostalih namirnica posebno se preporučuje soja, jer je bogata fitoestrogenima (mogu da zamene ženske estrogene), pa je zato izuzetno važna u ishrani žena. Sojino ulje sadrži vitamin E koji štiti ćelije žlezda i pojačava libido. Umesto namirnica od belog brašna, keksa i kolača na trpezi bi trebalo da se češće nadju kukuruzni hleb, kaša, kokice….(dobro ocedite kuvani kukuruz, malo ga propržite na maslinovom ulju, dodajte sitno seckane zelene masline, suve šljive i pospite izrendanim tvrdim kačkavaljem, a može i slani ovčji sir).
Za uspešnu oplodnju kod parova sa problemima ove vrste važne su i dve klinički ispitane biljke – babin zub – Tribulus terrestris i klinavče – Astragalus glycyphyllos. Podižu nivo testosterona, glavnog antistresnog hormona koji muškarcima daje polnu snagu, vitalnost i pomaže da se normalizuje hormonski sistem, a ženama pomaže u razvoju zdravih jajnih ćelija i obezbedjuje redovan menstrualni ciklus.

Recepti;

Muško-Ženski čaj
 babin zub i klinavče u istoj srazmeri
Za dnevnu dozu sipajte 3 kašike u 700ml ključale vode, ostavite da odstoji 1sat i pijte samo popodne tokom 100 dana.

Ženski čaj – za njeno uzbudjenje
Da bi se žena opustila i seksualno uzbudila u Engleskoj odavno koriste čaj od belog omana – Inula helenium.
I varijanta
1 kašika osušenog korena omana staviti u 1-2 l ključale vode. Sjediniti i ostaviti poklopljeno da odstoji 1 sat.
II varijanta je da se koren omana potopi u hladnu vodu i odstoji 2 sata Pijte 3x dnevno.
Napomena
Kada je potencija u pitanju najbolji prijatelj muškarcu je orah. Pre svega zato što je bogat prirodnim jodom, a kao i druge koštunice: lešnik, kikiriki, pistaći….sadrži aminokiselinu L-arginin koja se u organizmu pretvara u azot-oksid, gas potencije.

0695497340

Lekovito bilje :

plod šipurka,list breze,hajdučka trava,kopriva,kukuruzna svila,kleka …

OGLEDI Petra Jovanovića

Proverena terapija sastoji se u pijenju soka od sveže crne rotkve u trajanju

od 60 dana,pijenju čaja od rastavića i kupke od rastavića i hajdučke trave.

Smeša  za 12 do 15 kupki ,500 grama,cena 760 dinara

Smeša tinktura od navedenih biljaka  1 litar, cena 1200 dinara

0695497340

Visok krvni pritisak, lekovito bilje:

-hajdučka trava

-kukuruzna svila

-cvet gloga

-plod gloga

-kamilicas

Petar Jovanović izdvaja imelu kao najbolji lek za regulisanje pritiska

Imela 200 grama 600 dinara

Mešavina čaja 200 grama 380 dinara

ISHRANA

bELI LUK,CRNI LUK,CRNA ROTKVA,CVEKLA,PERŠUN,PAŠTRNAK