петак, 14 јуна, 2024
vesti online

HEMOFARM DONACIJA

GRADONAČELNIK OBIŠAO PRIHVATILIŠTE ZA ODRASLA I STARA LICA: Donirana hrana i oprema vredna 800.000 dinara (FOTO)

Siniša Mali je, nakon obilaska prihvatilišta, rekao novinarima da je ta ustanova jedino mesto u Beogradu u koju mogu doći i oni koji nemaju krov nad glavom, dobiti hranu, lekove i prenoćište

Siniša Mali, Prihvatilište

Foto: Telegraf

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, kojem je Hemofarm fondacija danas donirala neophodnu opremu i hranu ukupne vrednosti oko 800.000 dinara

PROČITAJ JOŠ

  • MACURA IDE U PENZIJU?! Direktor Hitne pomoći šalje u penziju najpopularnijeg PR-a

    29. Septembar 2015.
  • SRČANI UDAR PRIZEMLJIO AVION ER SRBIJE: Posada i lekari spasli život putniku!

    29. Septembar 2015.
  • DINAR NAJJAČI OVE GODINE! Evo koliko danas košta jedan evro!

    29. Septembar 2015.

IZGRADNJA METROA SLEDEĆE GODINE: Ovo su detalji razgovora Siniše Malog i Roberta Halfona

Donaciju je, u okviru nacionalne kampanje “Svi srcem”, uručila Fondacija Hemofarm, koja je prihvatilištu poklonila kuhinjske elemente i opremu vrednu pola miliona dinara, kao i kombi hrane u vrednosti od 300.000 dinara.

Mali je, nakon obilaska prihvatilišta, rekao novinarima da je ta ustanova jedino mesto u Beogradu u koju mogu doći i oni koji nemaju krov nad glavom, dobiti hranu, lekove i prenoćište.

Kako je najavio, naredne godine prihvatilište u Kumodraškoj će biti rekonstruisano, a njegovi kapaciteti prošireni za oko stotinak korisnika.

Foto: Telegraf

Ovo je jedino mesto u Beogradu gde može da dođe onaj ko nema krov nad glavom. Pokazali smo veliko srce prema migrantima, ne smemo da zaboravimo ni naše socijalno najugroženije sugrađane. Zahvalan sam Hemofarmu na donaciji, a pozivam i druge društveno odgovorne kompanije da doniraju. Krenuli smo da rešavano problem prihvatilišta za decu, sledeće godine ćemo rešiti problem njegovog prostora, a nameravamo da rekonstruišemo ovaj objekat naredne godine, kao i da ga proširimo za još 100 korisnika. Na taj način ćemo zaokružiti uslugu socijalne zaštite u Beogradu – rekao je Mali.

Kako je istakao, Grad Beograd je preuzeo i pokrenuo odgovornu proaktivnu socijalnu politiku.

Foto: Telegraf

Mi ćemo uskoro izaći sa rešenjem za prihvatilište za decu koje smo obećali i to ćemo do kraja godine i realizovati – naveo je Mali koji se zahvalio Fondaciji Hemofarm što je pomogla prihvatilištu i pozvao ostale društveno odgovorne kompanije da takođe pomognu.

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Prvoslav Nikolić rekao je da je donacija kuhinjskog inventara veoma važna jer mnogo olakšava svakodnevno funkcionisanje ustanove.

Zahvalni smo Hemofarmu na veoma vrednoj donaciji koja će nam mnogo značiti u pripremi i serviranju hrane za naše korisnike, a sa druge strane i oplemeniti naš radni prostor – rekao je on i zahvalio gradonačelniku, gradskom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i Opštini Voždovac.

Foto: Telegraf

Članica Upravnog odbora Hemofarm fondacije Sanda Savić rekla je da su donacijom želeli da pomognu i zaposlenima, ali i njihovim štićenicima.

Ona je rekla da je u okviru kampanje “Svim srcem”, koja je počela krajem prošle godine, Hemofarm fondacija samostalno i u partnerstvu sa Vladom Srbije u 33 akcije donirala oko 57 miliona dinara.

Foto: Telegraf

Uručenju donacije su prisustvovali i direktorka Fondacije Suzana Ðorđević i predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)