BEOGRAD – Udruženje grčkih turističkih preduzeća (SETE) objavilo je danas da je sektor turizma u Grčkoj registrovao rekordne brojke, jer se u ovoj godini očekuje oko 26 miliona međunarodnih dolazaka i prihodi od preko 14,5 milijardi evra.

Najnoviji podaci sa grčkih aerodroma pokazuju da je broj letova i dolazaka nastavio da raste impresivnim tempom u avgustu, kao i da je Grčka na putu da ove godine zabeleži rekordne rezultate u oblasti turizma, navodi se u informaciji koju prenosi grčka Ambasada u Beogradu u svom biltenu.

Broj međunarodnih dolazaka u avgustu porastao je 4,6 odsto na skoro tri miliona dolazaka, a u prvih osam meseci tekuće godine, broj dolazaka je skočio 6,3 odsto na 11,7 miliona.

„Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i ozbiljnim problemima sa kojima se industrija suočila na sredini ovogodišnje turističke sezone, intenzivni, uporni i sistematski napori svih akcionara, preduzetnika i radnika u grčkom turizmu su doneli rezultata, zahvaljujući čemu je postignut još jedan rekord“, navodi se u saopštenju SETE. (Novosti)