понедељак, 13 маја, 2024
vesti online

DUŽAN I HOTELU „IZVOR“ Bojić pompezno najavljivao početak velikog biznisa, a oštetio ih za 9 MILIONA DINARA

Krajem 2013. godine 28 ranjenika iz Libije napravilo je račun od 76.000 evra u hotelu „Izvor“ u Aranđelovcu. Milovan Bojić, koji je posredovao u dovođenju Libijaca, uveravao je predstavnike hotela da će sve biti plaćeno, ali to se nije dogodilo ni posle četiri i po godine.

Milovan Bojić

Foto: V. Lalić / RAS SrbijaMilovan Bojić

Spisak onih koji se „Blicu“ javljaju da kažu da im aktuelni direktor Instituta „Dedinje“ duguje novac sve je duži. Kako saznajemo, Bojić je hotelu „Izvor“ ostao dužan oko devet miliona dinara, odnosno 76.000 evra. Bojić je uveravao predstavnike „Izvora“ da će sve biti plaćeno.

– U maniru prefriganih prevaranata, Milovan Bojić je došao u hotel „Izvor” 30. septembra 2013. godine i, najavljujući da je to tek početak velikog biznisa i višegodišnje saradnje, rezervisao je 12 superior soba za 28 državljana Libije, kojima je, navodno, bio potreban oporavak posle lečenja od zadobijenih rana u građanskom ratu u Libiji – kaže za „Blic“ Dragan Todorović, direktor „Izvora“.

Bojić se već sutradan pojavio kod ovlašćenih lica u sektoru prodaje kompanije „A hoteli“ i pompezno najavio početak velike saradnje. Tada, po rečima našeg sagovornika, o plaćanju nije bilo reči, jer je on posle samo desetak minuta morao da ode.

Sledeći susret sa Bojićem predstavnici hotela imali su tek u novembru 2013, posle završetka boravka Libijaca u „Izvoru“, uz usmena uveravanja da će račun biti plaćen. (BLIC)