четвртак, 9 маја, 2024
vesti online

Dragoljub Mićunović: Država preti dosijeima

„U slučaju objavljivanja dokumenata o Saši Jankoviću, treba da se traži odgovornost svih koji su zloupotrebili dosijee, koji to drže i čuvaju da bi nekome pretili“, ocenjuje za Danas Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke.

On tvrdi da je odgovornost na ministru policije Nebojši Stefanoviću, ali i svim nalogodavcima takvog postupka.
„To je skandal. Potpuno neodgovorna policija i tužilaštvo, koji izvlače dosijee i pokušavaju da ljudima prete. Mislim da je to nedopustivo. S druge strane, jako greše oni koji hoće to da relativizuju tvrdnjama da kao svakoga napadaju pa što ne bi i zaštitnika  građana. Ono što ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ne razume je da on nije institucija, kada je bio napadan kao ministar policije, on je bio napadan kao činovnik, kao organ vlade a ne kao institucija. Dačić je malo pobrkao lončiće“, napominje Mićunović.
Danasov sagovornik ističe da je zaštitnika građana izabrao parlament i to jednoglasno.
„Vređajući njega, vređamo i građane. I ta priča, odvojićemo funkciju od ličnosti je krajnje nerazumljiva. Protiv toga mora vrlo oštro da se protestuje, da se zaštitnik građana zaštiti i to upravo od države i policijskih organa koji smatraju da imaju pravo da svakoga nateraju da misli kao što oni misle“, zaključuje predsednik Političkog saveta DS.(Danas)