четвртак, 9 маја, 2024
vesti online

DONALDOVA AMERIKA Zašto je Tramp najopasniji čovek u SAD?

Ova zemlja je pakao. Propadamo ogromnom brzinom, postali smo predmet podsmeha i šale, a američki san je mrtav – rekao je jednom prilikom Donald Tramp.

– Ipak, ne očajavajte. Rešenje je blizu. Znate, ja sam išao u „Varton poslovnu školu“ i, kako bi vam rekao, važim za zaista pametnu osobu. Štaviše, ja bih mogao da budem jedini predsednički kandidat koji će od kandidature zaista zaraditi novac- ohrabrio je Tramp Amerikance. Istaknuti list „Ekonimist“ u svom tekstu upozorava SAD i svet od opasnosti zvane Donald Tramp.

"Ekonomist": Čovek koji je opasnost po SAD

Foto: Reuters„Ekonomist“: Čovek koji je opasnost po SAD

Kada je Donald objavio da će se kandidovati za predsednika, većina ozbiljnih ljudi je to okarakterisala kao lošu šalu. Čovek sa mnogo iskustva u rijaliti programima i nimalo osećaja za politiku želi da bude predsednik? Pa kobi normalan dopustio sumanutom tajkunu da petlja svoje prste oko dugmeta za nuklearni napad? Ali narod kao da ne shvata moguće posledice dolaska ovakvog čoveka na vlast jer prema poslednjim anketama Tramp vodi, te je sva prilika da će se republikanci odlučiti da ih na izborima predstavlja upravo kontroverzni milijarder. (Blic)