четвртак, 9 маја, 2024
vesti online

Đoković protiv Lopeza u večernjem terminu

Stjuardesa kažnjena zbog odbijanja da služi alkohol

Novi magazin
pre 7 sati
Jedna stjuardesa američke kompanije „ExprešJet“, muslimanske veroispovesti, izjavila je da je suspendovana, jer je odbila da poslužuje alkoholna pića, u skladu sa svojim religijskim uverenjima. Čari Stenli (40) prošle nedelje je podnela tužbu zbog diskriminacije Komisiji za ravnopravnostzaposlenih… »

U Minhenu nema više slobodnih kreveta za izbeglice

Blic
pre 7 sati
U Minhenu, gde je ovog vikenda stiglo oko 20 000 izbeglica iz Mađarske, a u toku dana došlo, prema procenama, još 4000 ljudi, više nema slobodnih kreveta u prihvatnim centrima, javljaju nemački mediji, navodeći da se izbeglice raspoređuju po pokrajinama. Gradonačelnik Minhena Diter Rajter rekao je… »

Drama u Mađarskoj: Migranti probili kordon policije i krenuli ka Budimpešti, autoput zatvoren

Vesti online
pre 7 sati
Oko 1.000 izbeglica probilo je kordon mađarske policije u prihvatnom centru Reske, u blizini srpske granice, i krenulo autoput koji vodi prema Budimpešti. Kako prenose mediji, auto-put M5 u Mađarskoj koji od Horgoša vodi ka Budimpšeti zatvoren je sa obe strane između Reskea, koji se nalazi nedaleko… »

Donjeck: Smenjeni predsednik DNR uhapšen?

Blic
pre 6 sati
Poslanica skupštine samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Elada Šaftner izjavila je danas da je smenjeni predsednik skupštine Andrej Purgin uhapšen, što je demantovao njegov naslednik na funkciji i predstavnik DNR u Kontakt-grupi Denis Pušilin. – Purgin i njegova žena Jelena nalaze se… »

Drugarski razgovor o migrantskoj krizi

Danas pre 9 sati

Srpski premijer se susreo sa nemačkom kancelarkom u Berlinu. – Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer Aleksandar Vučić u Berlinu nisu razgovarali o kvoti izbeglica sa Istoka koje bi Srbija trebalo da zbrine, jer se kvote odnose samo… »

EU: Nema potvrde o zamrzavanju sporazuma

Danas pre 6 sati

Priština obustavila dogovor o registraciji vozila, tvrde kosovski mediji. – Evropska unija do juče po podne nije dobila zvaničnu informaciju iz Prištine da je kosovska strana odlučila da zamrzne već potpisani sporazum oregistraciji… »

Vremeplov:Rođen Antonjin Dvoržak

RTV pre 2 sata

RTV: Vremeplov:Rođen Antonjin Dvoržak

NOVI SAD – Na današnji dan, 1841. godine rođen je češki kompozitor Antonjin Dvoržak, jedan od tvoraca češke nacionalne škole. Koristio se i folklorom drugih slovenskih naroda. Njegova dela puna su melodike i orkestarskih boja i prožeta su… »

Samo američka škola uživa diplomatske privilegije

Politika pre 7 sati

Nijedna od šest stranih škola koje imaju dozvolu za rad Ministarstva prosvete nema diplomatske privilegije kakve su dodeljene Internacionalnoj školi u Beogradu (International school of Belgrade). Kako je „Politika” već pisala, ova američka… »

Ima para za veće plate i penzije

Blic pre 8 sati

Jasno je zašto je delegacija MMF iz Beograda otišla zadovoljna i zašto je premijer Aleksandar Vučić ubeđen da će mu dozvoliti da vrati deo smanjenih primanja. Izveštaj o stanju budžeta u avgustu daje Vučiću to za pravo. Umesto 20,4… »

Dinar stagnira, kurs 120,26

RTV pre 5 sati

RTV: Dinar stagnira, kurs 120,26

BEOGRAD – Dinar će danas biti u stagnaciji prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 120,2568 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vredeti isto kao pre… »

Đoković protiv Lopeza u večernjem terminu

Večernje novosti pre 6 sati

Kako su objavili organizatori Ju Es Opena, četvrtfinalni duel na programu je u noći između utorka i srede i neće početi pre 2.30 sati po srednjeevropskom vremenu. Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u večernjem terminu… »

Bleda Srbija umalo pregažena na jubileju

Vesti online pre 6 sati

Jubilej „orlovima“ neće ostati u lepom sećanju. U 100. meču od osamostaljenja Srbija je poražena od Francuske u Bordou, u prijateljskom meču sa 2:1 (2:1). Čovek odluke bio je Blez Matuidi, vezista Pari Sen Žermena, koji je postigao dva… »

Rusija: EU pokušava da izjednači SSSR i nacističku Nemačku

Večernje novosti pre 7 sati

Pokušaji Brisela da preobliči istoriju i predstavi nacističku Nemačku i Sovjetski Savez jednako odgovornima za raspirivanje rata, mogu dovesti do obnove novih rasadnika agresivne ekstremističke ideologije. PREKRAJANjE ISTORIJE. MOSKVA -… »

Ministarstvo: I sveštenici SPC vređali u Bijelom Polju mitropolita CPC

Blic pre 4 sata

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore je večeras saopštilo da su za današnje onemogućavanje rasprave o Nacrtu Zakona o verskim zajednicama u Bijelom Polju odgovorni oni koji su se “neprimereno ponašali, vređali, psovali i… »

Kanadski general na suđenju Mladiću: Granata na Markale ispaljena sa položaja Armije BiH

Blic pre 8 sati

Kanadski oficir Džon Rasel rekao je na suđenju generalu Ratku Mladiću da se u februaru 1994. godine nije moglo utvrditi ko je ispalio granatu na pijacu Markale u Sarajevu, ali da je njegovo lično uvjerenje da je doletjela sa položaja… »

Dečaku naprsla lobanja posle pada sa školske ograde

Blic pre 6 sati

Viktor Milanović (11) iz Ostrovice kod Niša, učenik petog razreda OŠ „Dušan Taksović – Srećko“, zadobio je teške povrede opasne po žvot nakon što je pao na glavu sa školske ograde, sa četiri metara visine. Incident se desio van nastave u… »