петак, 26 априла, 2024
vesti online

ĐOKOVIĆ ĆE ZAVRŠITI 2015. GODINU NA PRVOM MESTU ATP LISTE

Đoković će završiti 2015. godinu na prvom mestu ATP liste

Beta
pre 3 sata
Teniser Srbije Novak Đoković završiće 2015. godinu na prvom mestu ATP liste, saopštilo je danas Udruženje tenisera na svom sajtu. Đoković je obezbedio prvo mesto posle osvajanja svoje 10. grend slem titule, Otvorenog prvenstva SAD i četvrti put u karijeri će godinu završiti kao najbolji teniser… »

Vlada Srbije odlučila, minimalac ostaje 121 dinar po satu

SEEbiz
pre 1 sat
BEOGRAD – Minimalna cena rada ostaje nepromenjena i u narednoj godini će iznositi 121 dinar po radnom satu, odlučila je danas Vlada Srbije. U taj iznos nisu uračunati porezi i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje. Vlada je ovu odluku donela u skladu sa članom 112 Zakona o radu, saopštilo je… »
RTS: Nemačka i Austrija "povukle nogu", povratak graničnih kontrola

Mađarska zatvorila pružni prolaz sa Srbijom

Politika
pre 2 sata
BUDIMPEŠTA– Mađarska policija zatvorila je popodne pružni prolaz Horgoš-Segedin, kod mesta Reska, na srpsko-mađarskoj granici, koji su izbeglice sa Bliskog istoka najčešće koristile za prelazak u tu zemlju, javio je reporter agencije AFP. Na pružni prolaz, širine oko 40 metara, je postavljena… »

EU odobrila vojnu akciju protiv švercera ljudi na Mediteranu

RTV
pre 4 sata
BRISEL – Članice EU usvojile su danas plan o preduzimanju vojne akcije protiv trgovaca ljudima na Mediteranu, koji podrazumeva zaplenu i uništavanje brodova kako bi se razbile mreže švercera u Libiji, prenosi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore. EU je pokrenula prvu fazuprikupljanja… »

Izbore u Medveđi ne treba uzimati kao reper za celu Srbiju

Beta pre 7 sati

B92: SNS proglasila pobedu, DS ispod cenzusa

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je danas da rezultate izbora u Medveđi ne treba uzimati kao reper za celu Srbiju, jer su, kako je naveo, specifična stvar u višenacionalnoj sredini u osetljivom političkom trenutku. „Ne treba… »

Vučić danas putuje u SAD

Beta pre 11 sati

B92: Vučić u poseti SAD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas putuje u Sjedinjene Američke Države (SAD), gde će tokom trodnevne posete razgovarati s visokim zvaničnicima te zemlje, privrednicima i predstavnicima međunarodnih organizacija. Kako je… »

Ivanišević: Srbija neće primati izbeglice nazad iz Mađarske

RTV pre 36 minuta

B92: Zatvoren i poslednji prolaz, izbeglice u suzama

SUBOTICA – Srbija neće prihvatiti izbeglice koje Mađarska bude htela da vrati nazad, po cenu da i Srbija rasporedi svoju Vojsku na granici, izjavio je večeras u Subotici državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i… »

Srbija pravi manje prihvatne centre na severu zemlje

Beta pre 11 sati

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija neće zatvarati svoje granice zbog povećanog priliva izbeglica, ali da će duž cele granice s Mađarskom napraviti manje prihvatne centre… »

Evro danas 120,45 dinara

Beta pre 13 sati

Dinar je danas zadržao približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 120,4567 dinara za evro. Po podacima Narodne banke Srbije, evro koštati šest para više nego u petak i za vikend kada je kurs bio 120,3967 dinara za jedan evro…. »

Dobre vesti za one koji nisu legalizovali kuće

Mondo pre 12 sati

Vlasnicima će, uz prijavu, biti potrebna samo dva dokumenta – izveštaj zatečenog stanja i dokaz o svojini, izjavila je potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović za današnje „Večernje novosti“. Ona je rekla i da je reč o novim rešenjima… »

Đoković uvećao prednost na ATP listi i ušao u istoriju

Beta pre 3 sata

Teniser Srbije Novak Đoković uvećao je prednost na danas objavljenoj ATP listi posle osvajanja Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku i postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio više od 16.000 bodova na listi. Prvi teniser sveta Novak… »

Blažič: Zvezdo znaj da uvek tu sam ja

B92 pre 56 minuta

B92: Jaka Blažič više nije igrač Crvene zvezde

Sada već bivši košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič emotivnom porukom oprostio se od kluba i navijača crveno-belih. U ponedeljak je srpski ir egionalni šampion saopštio da je sporazumno raskinuo ugovor sa slovenačkim reprezentativcem posle… »

Mađarska: Zatvoren prelaz, na granici kontejneri i bodljikava žica

RTV pre 1 sat

BUDIMPEŠTA, SUBOTICA – Mađarska policija zatvorila je danas pružni prolaz na srpsko-mađarskoj granici, koji su izbeglice najčešće koristile za prelazak u tu zemlju, javio je reporter agencije AFP. Mađarska policija namerava da od ponoći… »

Granične kontrole – kraj dosadašnje politike

Dojče vele pre 11 sati

Odlukom da uvede kontrole na granici Nemačka je opozvala politiku azila iz prethodnih nekoliko sedmica. To je zemlju stavilo pred bolnu i etički komplikovanu odluku, piše u svom komentaru novinar DW Kersten Knip. Odluka je došla iznenada…. »

Produžen pritvor osumnjičenoj za pokušaj ubistva Beka

Press pre 8 sati

B92: Produžen pritvor Maji Adrovac za 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine kada je teško ranjen. Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se… »