субота, 27 априла, 2024
vesti online

DESNA RUKA ŠEŠELJA NA UDARU SUDA I Vjerica Radeta utajila imovinu?!

Proklete kazne, sudijin rod i porod!

Vjerica Radeta

Vjerica Radeta, Foto: Petar Dimitrijević

Ovako bi, kao što je pre osam godina klela Borisa Tadića, Vjerica Radeta (61), predsednica Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke i potpredsednica Narodne skupštine, sada mogla da kune sudiju koji ju je kaznio sa 50.000 dinara jer nije na vreme prijavila svoju imovinu.

– Agencija za borbu protiv korupcije podnela je u maju 2014. protiv Radete prekršajnu prijavu zbog toga što nije ispoštovala rok za prijavu imovine, a presuda je doneta u septembru iste godine – kaže sagovornik našeg lista.

„Prvi put čujem za kaznu“

Vjerica Radeta juče je od „Alo!” saznala da je novčano kažnjena još pre dve godine.

– Prvi put čujem za to. Nemam nikakav komentar dok ne vidim o čemu se radi – rekla je iznenađena Radeta juče za naš list.

Zaboravna Vjerica Radeta ima još fore da plati kaznu, ukoliko odluka postane pravosnažna, pošto je rok za zastarevanja za ovaj prekršaj šest godina.

– Po zakonu, ona je trebalo da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja na funkciju podnese Agenciji izveštaj o svojoj imovini i prihodima. Pošto to nije učinila, dospela je na sud – navodi izvor „Alo!”.

Raspon novčanih kazni za razne prekršaje iz ove oblasti kreće se od 50.000 do 150.000 dinara.

Inače, Radeta je u septembru prošle godine na Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu prilikom predstavljanja izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije izjavila da je interesantno imovinsko stanje potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, „koje se čudno menja, od toga da ima ogromne hektare šume do toga da ima samo jednu ‚ladu‘”.

Ona je tada prozvala i Jorgovanku Tabaković, guvernerkuNBS-a, za koju je istakla da može da nosi „barberi“ maramu jer su joj primanja, kako tvrdi, pola miliona dinara, ali joj, kako je naglasila, nije jasno odakle ministarki Zorani Mihajlović skupa gardaroba i nakit. (Alo)