среда, 8 маја, 2024
vesti online

DAVUTOGLU NAREDIO OBARANJE RUSKOG AVIONA?

Žene najčešće žrtve svojih muževa i sinova

Davutoglu naredio obaranje ruskog aviona?

Novi magazin
pre 6 sati
Turski premijer Ahmet Davutoglu priznao je da je lično izdao naređenje da se obori ruski avion, objavio je kanadski portal „ThinkPol“, a preneo Sputnjik. „Nismo želeli da se ovo dogodi, ali svako mora da poštuje prava Turske da brani svoje granice“, rekao je Davutoglu. Davutoglu je, tokom sastanka… »
RTS: Sirija, pogođen konvoj u blizini turske granice

Sirija, pogođen konvoj u blizini turske granice

RTS
pre 5 sati
Najmanje sedam osoba je poginulo, a 10 ranjeno u vazdušnim udarima na sirijski grad Azaz, u blizini granice sa Turskom u kojima je pogođen konvoj, javljaju turski mediji. Kamioni su prevozili graševinski materijal u oblast severno od Alepa. Konvoj je pogođen nedugo pošto je prešao sirijsku granicu,… »

Stojanović: U Srbiji 608 vehabija

RTV
pre 5 sati
BEOGRAD – Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je da u Srbiji postoji 608 pripadnika vehabijskog pokreta, od kojih je desetak pod pažnjom obaveštajno-bezbednosnih službi zbog veza sa sledbenicima radikalnog islama. Stojanović je za dnevni list… »

(VIDEO) IZBAČEN ZBOG NASILJA: Kristijan Golubović diskvalifikovan s Farme!

Kurir
pre 4 sata
Nešto pre jedan sat nakon ponoći, Zadruga je poslala pismo farmerima u kojem je saopštila da je kriminalac Kristijan Golubović izbačen iz daljeg takmičenja zbog nasilja. Pošto je tokom jučerašnjeg dana nasrnuo na klaberku Tamaru Đurić i Jelenu Krunić, a potom fizički napao i RadetaLazića,… »

Počeo je Treći svetski rat

CNN: Počeo je Treći svetski rat

Turske oružane snage u utorak su oborile ruski avion blizu tursko-sirijske granice i opasno zaoštrile sukob koji se širi sve brže i sve nepredvidljivije, navodi se u opširnoj analizi CNN-a.

Vratimo se korak nazad i pogledajmo šta je sve izazvao rat u Siriji: samo nekoliko dana posle napada u Parizu – jednog od najvećih terorističkih napada na evropskom tlu posle Drugog svetskog rata – i dok je Brisel, nezvanična prestonica Evropske unije, i dalje delimično paralisana, jedna članica NATO oborila je ruski borbeni avion.
Da se to dogodilo tokom hladnog rata, već bismo se spremali za mogućnost izbijanja

Opširnije…