субота, 18 маја, 2024
vesti online

Crnčec: Srbija nije u poziciji da ocenjuje hrvatsko pravosuđe, situacija je obrnuta

Vesti dana »

Tri radnika povređena u eksploziji kotla

Večernje novosti
pre 7 sati
Trojica radnika oporavljaju se posle eksplozije kotla za parno grejanje u fabrici za proizvodnju nameštaja „Samedi“ u Valjevu, u prigradskom naselju Gorić. NESREĆA U FABRICI NAMEŠTAJA. VALjEVO – Trojica radnika oporavljaju se posle eksplozije kotla za parno grejanje u fabrici za proizvodnju… »
RTV: Francuska: Romskoj devojčici uskraćeno pravo na sahranu

Gde Će Mu Duša? Gradonačelnik zabranio sahranu male Romkinje!

Telegraf
pre 6 sati
Odluka gradonačelnika Šamplana Kristijana Leklera naišla je na ogorčenje humanitarnih udruženja, a devojčica će biti sahranjena u drugom gradu Visuu, čiji je prvi čovek bez razmišljanja prihvatio i rekao da je nezamislivo ne obezbediti grob detetu. Odluka gradonačelnika Šamplana Kristijana Leklera… »

Crnčec: Srbija nije u poziciji da ocenjuje hrvatsko pravosuđe, situacija je obrnuta

Večernje novosti
pre 4 sata
Pomoćnik hrvatskog ministra pravosuđa Ivan Crnčec izjavio je da Srbija sigurno nije u poziciji da procenjuje hrvatsko pravosuđe, već da je situacija upravo obrnuta. SLUČAJ KAPETANA DRAGANA. Nakon zahteva Srbije da Dragan Vasiljković, poznat i kao kapetan Dragan, bude izručen Srbiji umesto… »

Knin: Petočlana porodica poginula kada je auto sleteo u Krku

Blic
pre 11 sati
Pet osoba danas je poginulo u Kninu kada je automobil sleteo s mosta u reku Krku, saopšteno je u šibensko-kninskoj policiji. Prema prvim informacijama, reč je o vozilu tojota šibenskih registracija, a za sada nisu poznati uzroci nesreće, rekla je portparolka šibensko-kninske Policijske uprave… »

Stefanović: Smene u beogradskoj policiji zbog slučaja Beko!

Kurir pre 7 sati

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da prema njegovim saznanjima beogradska policija još uvek nema jasnu sliku o tome ko je pucao na biznismena Milana Beka i da će zbog toga predložiti… »

Konstruišu mašinu za proizvodnju čokoladne gramofonske ploče

Večernje novosti pre 7 sati

Mašinski inženjer Goran Spasojević i mašinac Perica Račić iz Lapova konstruišu mašinu za proizvodnju gramofonske ploče od čokolade, koja bi trebalo da reprodukuje zvuk. Mašinski inženjer Goran Spasojević i mašinac Perica Račić iz Lapova… »

Vilhelm: Otvaranje poglavlja možda posle sastanka u februaru

Blic pre 9 sati

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je večeras da bi posle sastanka u februaru, moglo da dođe do otvaranja prvog poglavlja, ali će, kako je rekao, pre toga u Briselu srpska i kosovska strana morati da reše neka važna pitanja… »

Češki potpukovnik: Vraćam ordenje zločinačkoj NATO alijansi

Večernje novosti pre 9 sati

Bivši češki vojni lekar, potpukovnik Marek Obrtel, koji je služio na Kosovu, u BiH i Avganistanu zatražio je u otvorenom pismu ministru odbrane da mu se ordenje oduzme. MORALNI ČIN. BIVŠI češki vojni lekar, potpukovnik Marek Obrtel, koji… »

Esmark najbliži da kupi železaru?

Press pre 9 sati

Ko je sve zainteresovan za partnerstvo sa smederevskom čeličanom biće poznato na Badnji dan. Među jedanaest kompanija za najozbiljnijeg kandidata slovi „Esmark stil grupa“ Ko je sve zainteresovan za partnerstvo sa smederevskom čeličanom… »

Kako statistika iskrivljuje stvarnost: Zaposlen je svako ko radi bar sat nedeljno

Blic pre 10 sati

U Srbiji je nezaposleno 17,6 odsto građana. Statističari u grupu zaposlenih ubrajaju i svakog ko radi bilo kakav plaćen posao makar jedan sat nedeljno. Ova metodologija primenjuje se, kako za “Blic” kaže Vladan Božanić, načelnik u… »

ABA: Igokea poražena od Solnoka

Press pre 7 sati

Košarkaši Igokee izgubili su večeras u Laktašima od ekipe mađarskog Solnoka sa 71:66 (11:16, 13:15, 28:18, 19:17), u utakmici 16. kola regionalne Jadranske lige. Košarkaši Igokee izgubili su večeras u Laktašima od ekipe mađarskog Solnoka… »

Rakić i Gogić otišli u Kinu

Press pre 7 sati

Krenulo je i sa odlascima iz Crvene zvezde. Nogu je povukao Đorđe Rakić (30), transferom u Ćingdao. Iskusni napadač je dva dana pre isteka stare godine, a posle boravka u najmnogoljudnijoj državi, došao na „Marakanu“ da se dogovori oko… »

Pijani pripadnici Kfora u Skoplju izazvali incidente

Blic pre 7 sati

Policija u Skoplju privela je dvojicu pripadnika Kfora koji su narušavali javni red i mir u Skoplju, preneli su makedonski mediji. Kako je javila agencija MIA, reč je o dvojici danskih državljana starih 24 i 30 godina. Oni su bili u… »

Najmanje 25 mrtvih u napadu Boko Harama na autobus

Press pre 10 sati

U napadu na autobus na severu Kameruna 1. januara, koji se pripisuje islamističkoj militantnoj grupi Boko Haram, poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su lokalne vlasti. U napadu na autobus na severu Kameruna 1. januara, koji se… »

Steže Se Obruč Oko Gorana Šarca: Policija na tragu vozaču džipa smrti!

Kurir pre 1 sat

NOVI SAD – Policija je na tragu Goranu Šarcu (32) iz Sremskih Karlovaca, koji je u bekstvu nakon što je 1. decembra 2014. na Somborskom bulevaru u Novom Sadu udario kolima Mariju Malešić (28) iz Novog Sada i pobegao. Policija je, kako… »

KRIMI MISTERIJA Dugovi, narko-dileri i eksploziv ispred prištinskog hotela

Blic pre 11 sati

Željko Todorović (42) priveden je u Beogradu u okviru istrage o zapleni 13 kilograma eksploziva ispred prištinskog hotela „Grand“, saznaje „Blic“. Beograđanina su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije i MUP Srbije ispitivali u… »

Šta Se Švercovalo 2014: Krijumčarili drogu, dragulje, životinje!

Kurir

pre 6 sat