среда, 1 маја, 2024
vesti online

Crna Gora

Crna Gora peta najbrže rastuća turistička destinacija na svetu

Crna Gora peta najbrže rastuća turistička destinacija na svetu Izvor: Reuters/Ognen Teofilovski

Crna Gora se nalazi na visokom petom mestu na listi najbrže rastućih turističkih destinacija u svetu tokom 2019. godine, navodi se u najnovijem izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO).

Crna Gora je ostvarila ovako visok plasman zahvaljujući povećanju broja turista za čak 21,4 odsto.

Najveći rast u prošloj godini zabeležili su Mijanmar 40,2 odsto, Portoriko 31,2 odsto, Iran 27,9 odsto i Uzbekistan 27,3 odsto, prenosi portal indikator.ba.

Visok plasman ostvarila je i Bosna i Hercegovina, koja je sa rastom broja turista od 13,7 odsto u 2019. godini zauzela 14. mesto na rang listi UNWTO.

Podaci UNWTO pokazuju povećanje broja turista u svetu za četiri odsto u odnosu na 2018. godinu.

Većina važnih destinacija beleži stabilan rast broja posetilaca, poput Francuske koja je imala više od 90 miliona posetilaca u 2019. godini.

Egipat, Turska i Tunis se polako oporavljaju i ponovo uspevaju da privuku veliki broj turista.

Tagovi:

Crna Gora peta najbrže rastuća turistička destinacija na svetu

Crna Gora se nalazi na visokom petom mestu na listi najbrže rastućih turističkih destinacija u svetu tokom 2019. godine, navodi se u najnovijem izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO).

Komentari (14)

Ostavi komentar

Mile

Još da pomenu kapacitete Crne Gore. Prvi “prst” Halkidikija Kasandra ima dužu obalu ukupno, duplo veću dužinu plaža i pet puta više smeštajnih kapaciteta od cele Crne Gore. Njihov turistički rast je isto kao i naš privredni, jedino što matematika kaže sto puta nula jednako nula. Nit oni imaju iole ozbiljnog turizma jer realno nema gde nit mi imamo ikakvu privredu ne računajući one jadne motače kablova koji su verovatno najjeftinija radna snaga u Evropi

Dragan

Ha ha ha ha

Dalibor

Ako i budem išao u Crnu Goru, ići ću na zimovanje, na sever, među braću Crnogorce. Primorci su nažalost pretežno oni drugi Crnogorci.

neka ‘fala

Prošle godine, par prijatela, sedimo u jednom objektu , sever cg je u pitanju nije more, za susednim stolom klinac (čuo sam da dete ima 8 godina), takve gadosti govori o turistima iz Srbije a njegivo okruženje za stolom, stariji, familija, crkavaju id smeha! Niko da ga opomene da ne viče i ne govori gluposti i psovke tako glasno, ljudi se okreću u čudu! Tema-Srbija. Kažem je, neka fala, sad sam i nadam se, Nikad više Cg posetio …

Gradjanin

Svaka cast komsije!

Alan Ford

Šta znače molebani i protesti

Gale

CG je dobra ali je postala preskupa za naš džep.

Petar

U Sutomoru tri kugle sladoleda kostaju 1 evro,a giros evro ipo. U Budvi nesto skuplje…smestaj jeftiniji nego u Grckoj…. Gale kada si bio poslednji put u CG?

Dubidu

To je jedina destinacija na koju racunam!

Šetačica

Sumnjam u istraživanje kad tu nije pomenuta Srbija.Vesić živi za turiste.Ne samo iz Bugarske

Mihajlo

Bravo za CG. Bio sam prosle godine, posle duzeg vremena i utisak mi je bio da se dosta unapredilo. Naravno, mesta za poboljsanje ima u izobilju ali je pomak veliki.

bojan

bravo, po necemu jeste prvi-u drustvu sa iranom i mjanmarom. za bolje i niste

Brko

Kao pripadnik Crnogorskog naroda, shvaticu tvoj komentar kao kompliment, uzevsi u obzir pretpostavku da je ocigledno da pojma nemas o Iranu, a rekao bih ni o Mjanmaru. Sto b’ narod ono rek’o – takvima poput tebe u Srbiji neprijatelji nisu potrebni.

Dragan

važno je da ti Crnogorac sve znaš….imate vi vaše prijatelje i turiste sa kosova….vi se odlično razumete….ja vam nikada ali nikada neću zaboraviti što ste nam učinili…niti posetiti vašu turističku vele silu….