субота, 18 маја, 2024
vesti online

corax

ZDRAVLJE IZ PRIRODE www.petarjovanovic.net

O novom budžetu govore Miodrag Zec, Dimitrije Boarov i Mijat Lakićević. Razgovor vodila Svetlana Lukić.


korice-dizajn-olivera-batajic_thumb

Šta je ostalo

Predgovor za novu knjigu „Potrošeni socijalizam“: Totalitarna paradigma je i dalje dominantni pogled na kulturnu logiku jugoslovenskog socijalizma. Nasuprot tome stoji kulturna praksa jugonostalgije

Kraj jedne karijere

Putinova izjava: „San mi je da uspešno završim karijeru“ ustalasala je našu antiputinsku zajednicu. Najzad se začula slatka pesma o najvažnijem: on neće izaći na predsedničke izbore 2018!

Gore od lažnih vesti

Globalne tehnološke kompanije su odlučile da nas (i svoje prihode od reklama) zaštite od lažnih vesti. Ova odluka ugrožava nezavisne medije, koji mogu postati kolateralna žrtva ove čistke.

Višnja na đevreku

Ministar finansija pažnju javnosti usmerava više na, kako sam kaže, budžetski đevrek, a manje na rupu u njegovoj sredini. O toj rupi u budžetu za 2017. govori analiza Fiskalnog saveta.

njujork-foto-milos-ciric_thumb

Adorno je predvideo Trumpa

Pre dve godine sam napisao: „Kada bi se našao u 21. veku, Adorno bi video da su se ostvarile njegove najcrnje slutnje“. Ali rekao sam to prerano. Trenutak njegovog trijumfa tek dolazi.

Civilno društvo

Početkom ove nedelje predsednik vlade je rekao (i ostao živ): „Ima onih koji žele da Srbija bude civilno društvo ili nevladina organizacija. Pa, neće nikad… Pa, nećemo nikad tako da se ponašamo“.

Čvrsto regulisanje materije

Vest iz SANU glasi da je „napokon stvoreno saglasje za formulisanje jezičke politike“. Slično je počela i prva sezona serije „Memorandum SANU“, kada je Dobrica Ćosić okupio svoje stručnjake…



vukovar-foto-aleksandar-andjic_thumb

Vukovar. Entertainment

The front page of Vecernje novosti on Monday, November 18th, 1991 brought two equally huge headlines: “Vukovar under control of Yugoslav army” and “Folk singer Lepa Brena is getting married”.