петак, 14 јуна, 2024
vesti online

ČESI UMESTO FINACA U FAP-U?

Vučić: Finska firma nije odustala od FAP-a

Beta pre 17 minuta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas pisanje medija da je finska fabrika „Sisu auto“ odustala od strateškog partnerstva sa Fabrikom automobila Priboj i naglasio da ima veliki broj zainteresovanih investitora za tu fariku.“Nisu odustali, sada je samo pitanje koliko novca mi možemo da izdvojimo“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Dodao je da su za FAP zainteresovaniljudi iz Finske, Češke i Bosne i Hercegovine.

„Ne brinite, Priboj nećemo ostaviti bez FAP-a i posla“, rekao je premijer.
Kako u današnjem izdanju pišu Večernje novosti, kompanija „Sisu auto“ odustala je od strateškog partnerstva, a kao novi potencijalni partner pojavila se češka firma „Tatra“.

„Bili smo pre mesec dana na sastanku u Vladi Srbije i rečeno nam je da od posla sa „Sisu autom“ neće biti ništa“, rekao je za list Petar Petrović, iz Sindikata „Sloga“.

Vlada Srbije i finska kompanija „Sisu auto“ su 30. maja 2014. potpisali memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione. Bilo je najava da će najmanje 600 radnika dobiti posao u tri etape, a da će prvih 200 početi da radi u septembru 2014.

(Beta, 06.11.2015)

Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog