четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

ĆASKANJE O TROŠKU DRŽAVE Maja Gojković spiskala 330.000 dinara na telefon

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković napravila je na službenom telefonu u septembru račun od 330.000 dinara, saznaje „Blic”.

Voli da ćaska o državnom trošku: Maja Gojković

Reč je o najvećem telefonskom računu koji je neko napravio u pomenutom mesecu, saznajemo kod jednog mobilnog operatera kod kojeg zaposleni u skupštinskoj administraciji imaju ugovore.
U kabinetu Gojkovićeve tvrde da je reč o „nesrećnom slučaju“ u inostranstvu, ali i da šefica skupštine ne zna da li je potrošila tu sumu, jer ne zna zapravo ni koliki je račun.

– Predsednici je po dolasku u jednu stranu državu, u kojoj je u tom periodu službeno boravila, blokiran telefon, odnosno kartica, nakon čega je odmah prijavila problem proizvođaču u servisnom centru i dobila broj prijave. Uz prisustvo predstavnika naše ambasade prijavljena je ova blokada telefona, ali aparat i kartica su i dalje ostali blokirani sve vreme boravka u inostranstvu. Po povratku u zemlju, događaj je prijavljen bivšem generalnom sekretaru Skupštine i domaćem provajderu, koji je morao da promeni šifru – navedeno je u odgovoru koji je „Blic” dobio.
Kako je precizirano, „o daljim procedurama predsednica i kabinet nisu upoznati pošto službeni telefoni štićenih ličnosti podležu posebnoj proceduri zaštite, niti je predsednicu neko upoznao s iznosom računa” (Blic)