петак, 26 априла, 2024
vesti online

Čanak traži referendum u Vojvodini

Povodom održanog referenduma oglasio se i Lider LSV, Nenad Čanak.

(Foto: Jutjub)

U svojoj pisanoj izjavi, Čanak je naveo: “Tvrdnjom da je referendum pokazao volju građana i da ne bi trebalo da ostane mrtvo slovo na papiru, Nikolić je još jednom Srbiju i njene građane osramotio i izložio ih riziku, pridružujući se svojim stavom najekstremnijim slojevima našeg društva.“.

Čanak je Nikoliću poručio da ako se takva praksa primenjuje i hvali u susednoj državi, da bi ona mogla da se primeni i u Srbiji, i dodao je da će Nikolić “sa radošću“ primiti taj predlog.

“Predlažemo da se u Vojvodini referendum o tome da li građani prihvataju sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude naš glavni grad.“ – dodao je lider LSV-a.

U slučaju sprovođenja takvog referenduma na teritoriji AP Vojvodine postavlja se pitanje mogućeg uspeha ili neuspeha referenduma, s obzirom na procente glasova LSV-a na poslednjim izborima u odnosu na procente glasova stranaka koje su nedavno izglasale novu zastavu AP Vojvodine, sačinjenu na osnovu tradicionalnih simbola, a istim glasanjem ukinule zastavu koju su ozvaničili LSV i DS u prethodnim mandatima u pokrajinskom parlamentu.

Izvor: Pravda