недеља, 5 маја, 2024
vesti online

BRUKA U BORU: Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje!

Dvoje lekara i apotekarka uhapšeni zbog sumnje da su lažnim receptima oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za tri miliona dinara

BOR – Borska policija uhapsila je juče dvoje lekara Doma zdravlja i farmaceuta iz Apotekarske ustanove Bor zbog sumnje da su zloupotrebom položaja službenog lica oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije za tri miliona dinara.

Lekari Dalibor Muskalović (30) i Danijela Bugarić Božinović (30) i radnica apoteke Danijela Vojvodić (44) terete se da su od januara ove godine sačinjavali recepte za lekove koje su potom iskorišćavali za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

Šteta još veća?

– Sumnja se da su oni preko fiktivnih recepata podizali lekove i prodavali ih na crno – rekao nam je izvor blizak istrazi.

Naš sagovornik objašnjava da je Muskalović lekar u ambulanti u selu Zlot kod Bora, a Božinovićeva u Domu zdravlja u Boru, ali su zajedno pisali lažne recepte i predavali ih Vojvodićevoj, koja je na osnovu njih pravdala „izlaz“ iz apoteke, a potom su prodavali lekove na crno i delili novac.
– U prepisivanju lekova lekari su se malo preračunali, izdajući pojedine recepte masovno. Tako su za jedno selo u okolini Bora izdali toliko recepata da ispada da svi u selu, pa i više nego svi meštani, pate od noćnog mokrenja. Zasad postoji sumnja da je država oštećena za tri miliona dinara, i to se odnosi na period od januara ove godine do hapšenja, ali se veruje da je šteta na račun Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja znatno veća, pa se proverava i raniji period – objašnjava izvor Kurira. (Kurir)