недеља, 19 маја, 2024
vesti online

BEZ DOBROG KOMENTARA Amfilohije ordenom kiti Miška!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izrazio je juče zahvalnost biznismenu Miroslavu Miškoviću za svu pomoć koju je uputio Crnoj Gori i najavio da će mu za te zasluge dodeliti orden!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Foto: Petar Dimitrijević

– Zahvaljujem se Miroslavu Miškoviću na učestvovanju u gradnji hrama u Crnoj Gori. Ne znam sa čim je Mišković počeo i ovako se razvio, ali mi smo počeli od onog što nemamo – izjavio je Amfilohije na proslavi 25 godina postojanja „Delta holdinga“, čiji je Mišković osnivač i vlasnik.

Amfilohije je naglasio i da to nije jedino zbog čega su „blagodarni Miškoviću“ i naveo da je kompanija „Delta“ pomogla i rad narodnih kuhinja u Crnoj Gori.

– Ćerka Miškovića je tu glavna, ona nam je najviše pomogla – izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski i dodao:
– Neka vam Gospod uzvrati svakim blagoslovom – rekao je Amfilohije, najavljujući da će Miškovića uskoro za nabrojane i sve druge zasluge nagraditi Ordenom Svetog Jovana.

Vučić ga hapsi, vladika odlikuje

Vučić ga hapsi, vladika odlikuje, Foto: Rajko Ristić

Podsećanja radi, mitropolit crnogorsko-primorski je u junu prošle godine predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju takođe uručio orden. On je Šešelja odlikovao Ordenom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca za, kako stoji u obrazloženju povelje, „kosovsko rvanje i služenje svetom božjem zakonu u odbrani od pravde Haškog suda, kojem tragovi smrde nečovještvom“. (Alo)