четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

ASAD GUBI RAT: Pobunjenici zauzeli aerodrom Abu al Duhur, 56 vojnika ubijeno

DAMASK – Sirijski pobunjenici ubili su 56 pripadnika vojnih snaga predsednika Bašara al Asada i zauzeli glavnu vazduhoplovnu vojnu bazu Abu al Duhur u provinciji Idlib, na severozapadu zemlje, saopštila je danas Sirijska observatorija za ljudska prava.

Baza Abu al Duhur (foto: Jutjub)

Džihadijska grupa u Siriji, Al Nusra Front zauzela je važan vojni aerodrom čime je završena dvogodišnja opsada pošto su se juče vladine snage povukle iz svog poslednjeg velikog uporišta u provinciji (guvernatu) Idlib koja se graniči sa Turskom.

Abu al Duhur (foto: Jutjub)

Sirijska observatorija za ljudska prava saopštila je da je ubijeno 56 vojnika, na desetine se vode kao nestalo, a oko 40 je zarobljeno, prenela je agencija Rojters.

Džihadisti Al Nusra Fronta potvrdili su da su preuzeli juče veliku vazduhoplovnu vojnu bazu čime je okončana opsada garnizona koji je kontrolisao vojni aerodrom u provinciji Idlib.

Hangar - Aerodrom Abu al Duhur (foto: Jutjub)

Ta Al Kaidina grupa u Siriji, postavila je slike na tviteru 15 sirijskih vojnika koji su „u rukama mudžahedina“, dodaje AFP.

Pobunjenici su takođe postavili slike helikoptera i aviona napuštenih na pisti te vazduhoplovne baze sa ekstremistima koji su pozirali u vazduhoplovima sa uzdugnutim rukama i pozdravom – pobeda.(Pravda)