четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

акон вишемесечне сарадње припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије – Службе за борбу против организованог криминала и полицијских службеника Савезне полиције Швајцарске, у Лугану су ухапшене четири особе које се сумњиче да су припремале разбојништва у јувелирницама у овом граду, саопштава МУП. Швајцарска полиција је захваљујући интензивној размени информација идентификовала и у Лугану лоцирала српске држављане В.Ћ. (1978), В.В (1976), С.Ђ (1980) и П.Д (1977) које је убрзо након тога и ухапсила. Ова сарадња указује на значај правовремене размене информација на међународном нивоу, чији је резултат сузбијање извршења кривичних дела која се повезују са такозваном групом Пинк Пантер, каже се у саопштењу.

Обустављена трговина акцијама фирми из састава Агрокора

среда, 21.02.2018. у 11:25

Агрокорови брендови (Принтскрин)

ЗАГРЕБ – Загребачка берза је обуставила јутрос трговину акцијама компанија из састава Агрокора, међу којима су акције Звијезде, Леда, Јамнице, Житњака, ПИК Винковаца и Вупика.

Телевизија Н1 је објавила ноћас да је из извора у Агрокору потврђено да Анте Рамљак одлази с позиције ванредног владиног повереника у концерну Агрокор, преноси портал Сеебиз. Поједини хрватски медији пишу и да је Рамљак дао неопозиву оставку.

„Све ћете дознати сутра”, изјавила је синоћ потпредседница хрватске владе и министарка привреде Мартина Далић новинарима испред Банских двора, где је, према незваничним информацијама, Анте Рамљак понудио влади своју оставку на место ванредног повереника за Агрокор.

Проблеми за Рамљака су, како наводи Сеебиз, почели крајем јануара, кад су медији објавили да је он за саветнике у Агрокору ангажоврао своју бившу фирму, Теxо Манагемент, која за услуге саветовања недељно добија готово 250.000 куна (33,6 хиљада евра).

Након тога су уследили бројни медијски притисци који су кулминирали одржавањем седнице саборског одбора за привреду, на ком су на посланичка питања одговарали Рамљак и министарка Далић.

Рамљак је тада рекао да је спреман да сноси последице и преузме кривицу ако посланици у Сабору и влада процене да је компромитовао поступак ванредне управе.

Медији су објавили пре два дана да је Рамљак до 30. априла прошле године формално био пријављен у Теxо Менагементу, иако је од 10. априла постао ванредни повереник за Агрокор, додаје се у тексту. (Танјуг),(POLITIKA)

1