субота, 27 априла, 2024
vesti online

MISLILI DA SU DŽIHADISTI: Egipatska policija pobila 12 meksičkih turista

Udružene snage vojske i policije tragale su za „terorističkim elementima“ u toj oblasti i otvorile vatru na četiri automobila

egipat, meksikanci, pucnjava, Tviter/FRANCE 24
Foto: Tviter/FRANCE 24

KAIRO – Najmanje 12 osoba je ubijeno, a deset povređeno u pustinji na severozapadu Egipta kada su snage bezbednosti greškom otvorile vatru na grupu turista iz Meksika, saopštili su egipatski zvaničnici.

Meksičko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da se incident dogodio i saopštilo da je najmanje dvoje ubijenih poreklom iz Meksika. Udružene snage vojske i policije tragale su za „terorističkim elementima“ u toj oblasti i otvorile vatru na četiri automobila, a kasnije je otkriveno da su se u njima nalazili turisti, navedeno je u saopštenju egipatskog ministarstva unutrašnjh poslova.

Kako je navedeno, žrtve su Meksikanci i Egipćani. Portparolka egipatskog Ministarstva za turizam Raša Azazi rekla je da turistička kompanija koja je organizovala posetu „nije imala dozvolu i nije obavestila vlasti“.

Egipat se godinama bori protiv islamskih ekstremista u severnom delu Sinaja od kada ; je vojska zbacila islamističkog predsednika Muhameda Mursija 2013. godine. (Kurir)