Danas saznaje: Zoran Kesić i Ivan Ivanović govore na protestu "Srbija protiv nasilja" u subotu 1Foto: Goran Srdanov – Promo

Voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović biće među govornicima na petom po redu protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu, 3. juna.

Na pitanje šta mu je bio motiv da prihvati da govori na protestu, Kesić kaže za Danas da mu je motiv verovatno isti kao i desetina hiljada ljudi koji su na ulicama na protestima protiv nasilja.

– Hoću da izađem napolje, da glasno kažem šta mi smeta i da se konsultujem sa komšijama i sugrađanima kako da popravimo ovo društvo, tako da deca požele da nam ostanu u Srbiji – ističe Kesić.

Sličan motiv da prihvati ulogu govornika na protestu ima i Ivan Ivanović.

– Situacija u zemlji je i više nego kritična, a zahtevi građana su opravdani. Došlo je vreme da svi koji se bavimo javnim poslom budemo uz svoj narod – naglašava Ivanović.

Podsetimo, novi protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu od 18 časova, mesec dana posle pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, zbog čega se građani pozivaju da ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama, ali i da spreme poruke za šefa države Aleksandra Vučića.

Protest počinje na platou ispred parlamenta u 18 časova, a ruta skupa je: Narodna skupština – Bulevar kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta – Beogradska ulica do Slavije – Ulica kralja Milana, i na kraju se pravi prsten oko zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

Da podsetimo, uoči protesta „Srbija protiv nasilja“ najavljeno je da će okupljenim građanima obratiti naši proslavljeni glumci Svetlana Ceca Bojković i Dragan Bjelogrlić. Kako saznajemo, među govornicima će biti i rudar iz Žagubice, kao i sin Stanike Gligorijević, stradale u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.