среда, 24 априла, 2024
vesti online

ZBOG MASAKRA U PARIZU Beograd u opsadi zbog džihadista!

Najavljen kao najveći skup svetskih lidera u Beogradu, još od samita Pokreta nesvrstanih, Ministarski savet OEBS-a biće najizazovniji zadatak bezbednosnim službama, posebno posle terorističkih napada u Francuskoj. Iako se detalji iz bezbednosnih struktura ne znaju, stručnjaci uveravaju da će glavni grad Srbije sasvim sigurno biti pod opsadom!

Specijalci  oko „Kombank arene“

Specijalci oko „Kombank arene“, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Osim što je aktiviran kompletan sistem nacionalne bezbednosti, bezbednosne službe svih zemalja koje učestvuju na ovom važnom sastanku, koji je zakazan za 3. i 4. decembar u „Kombank areni“, već sada su pojačale aktivnosti na srpskom terenu. To praktično znači da su Beograd i Srbija u fokusu tajnih službi iz najmanje 68 država, koliko se stranih delegacija očekuje na OEBS-ovom skupu.
Nekadašnji obaveštajac Božo Spasić kaže za „Alo!“ da će samo u Beogradu biti angažovano između 5.000 i 10.000 policajaca tokom dvodnevnog skupa, ali da će određeni broj biti raspoređen i širom Srbije, posebno uz granicu. Naš sagovornik objašnjava da se informacije već u ovoj fazi razmenjuju preko ambasada i obaveštajnih struktura, utvrđuje se stepen ugroženosti i, pre svega, stepen zaštite koji treba obezbediti svakoj delegaciji. (Alo)