уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Uzroci neplodnosti kod žena

Oboljenje materice i jajnika

Dnevno treba pripremiti jednu i po do dve litre čajne mešavine od 300 g nevena i 300 g hajdučke trave. Za to je potrebno šest do osam punih malih kašika biljaka. Navedena količina čaja pije se tokom celoga dana, u gutljajima. Tri velike kašike šveden bitera razblažiti u čaju i rasporediti tako da se uzima pre i posle svakog obroka. Osim toga, svake nedelje primenjivati sedeće kupke od hajdučke trave. Vodu od prve kupke vratiti na biljke i upotrebiti je, ugrejanu, još dvaput. To su nedeljno tri kupke. Zavisno od podnošljivosti, sedeće kupke od hajdučke trave mogu se primenjivati svakodnevno. U slučaju da se pojave bolovi, dodatno stavljati parne obloge od rastavića i obloge sa šveden biterom. (Marija Treben Austrija)

Miomi na materici

Miomi su najčešći materični tumori. Obično se nailazi na situaciju kada čitava mišićna masa zadebljala i čvršća (fibroza). Međutim, može se takođe javiti u vidu jednog ili više čvorova. Miom sam po sebi nije bolan, ali se bolesnice žale na težinu u maloj karlici ili pritisak koji ovaj tumor može da izazvati ako je većih dimenzija. Razumljivo je , dakle, da ostaje neotkriven u početnim stadijumima zbog svog razvoja.

Kako nastaju miomi? Nepoznato. Za mnoge žene miomi su nerešivi problemi. Ta zona je nedovoljno ispitana, a sa druge strane ona je vrlo važna za seksualnost svake žene.
Ispitane metode naše “kuće bilja”, su relativno jednostavne, ali je uvek neophodan savet lekara. Prvi se sastoji u sistematskim kupkama sedalnog predela u lavoru hladne vode (sedeće kupke). Postupak se izvodi svakog jutra i traje 3 minuta sa kratkotrajnim prekidima. Ovom metodom naglog rashlađivanja podstiče se lokalni protok krvi na najbolji mogući način.

BORBA PROTIV MIOMA

Neophodne promene navika u ishrani. Kupke od bilja, neke preporuke za borbu protiv opake bolesti:

  1. Imajte veru u sebe i život. To je radost koja ide sa zdravljem. Vi zaslužujete da budete zdravi.
  2. Budite dobronamerni. Zloba i podmuklost široko otvaraju vrata bolesti pa i raku. Uzajamna pomoć među ljudima je božanstvo.
  3. Moje gledište je da zdravlje počiva na iskrenosti prema svima. Samo tako možete biti zadovoljni životom i samim sobom.
  4. Rak je suprotnost misiji čoveka na zemlji. Sledstveno tome uginuti mora on, a ne čovek.
  5. Izbegavajte psihičke napetosti, one ubijaju čoveka i najčešće dovode do raka. Optimistički nastrojen čovek obično ne poseduje rak.
  6. Izuzetno je važno da čovek na vreme definiše uzrok za pojavu raka. promene u navikama moraju uslediti odmah.
  7. Moramo steći uverenost da je rak izlečiv.
  8. Nauka je mnoge medicinske probleme razrešila, ali lek protiv apatije nije otkrila. Zato je neophodno da se ta nesreća rešava zauzetošću – radom.
  9. Izvori za očuvanje vašeg zdravlja nalaze se tamo gde živite. biljke sa Himalaja, iz Perua i Ekvadora imaju mali uticaj na zdravlje Beograđana. Bilje korisno po zdravlje ljudi ovoga grada, raste u: Višnjici, Grockoj, Moštanici, Barajevu, Jakovu…