четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

Uhapšen posle filmske potere, 17 Sirijaca “švercovao” u kolima hitne pomoći!

BOLjEVAC – Da je Timočka Krajina tranzitno područje, koje je za krijumčarenje ljudi, zbog razuđenosti terena i blizine granica sa Bugarskom i Rumunijom, bogomdano – odavno nije nikakva novost. Vest je samo da „šverceri“ svakoga dana smišljaju nove načine za prebacivanje ljudi iz Afrike i Azije u zemlje EU, ali ih je, po svemu sudeći, sve nadmašio jedan, za sada, nepoznati počinilac, koji jeu četvrtak oko devet sati ujutru, pokušao da prokrijumčari 17 Sirijaca u vozilu – hitne pomoći!

Naime, pripadnici boljevačke saobraćajne policije su na izlazu iz tog grada, prilikom rutinske kontrole, zaustavili vozilo hitne pomoći, beogradskih registarskih tablica. Vozač je zaustavio auto. Ali, kada su mu saobraćajci prišli, iznenada je krenuo u rikverc i pokušao da se okrene na putu! U toj „egzibiciji“, umalo nije povredio organe reda, koji su u poslednjem trenutku uspeli da odskoče u stranu i, pravim, čudom, izbegnu teže posledice.

Vozilo se zabilo u nasip pored puta i tu ostalo „ zarobljeno“. Vozač je istrčao iz auta i pobegao u nepoznatom pravcu. Ali, pravi šok je usledio kada su saobraćajci otvorili vrata i u vozilu hitne pomoći ugledali – 17 državljana Sirije. (Novosti)