петак, 29 марта, 2024
Vesti

U Užicu protest

Kolumne

Nova blokada užičke magistrale

U Užicu će se okupiti protivnici Rio Tinta i antikovid mera

N. Kovačevićdanas 16:14

U Užicu će se okupiti protivnici Rio Tinta i antikovid mera 1Deo učesnika prošle blokade u Užicu/Foto Nenad Kovačević

Magistralni put od Užica do Beograda i Zlatibora, biće blokiran i sutra, od 14 do 15 časova, kod Ložioničkog mosta, u blizini autobuske stanice.

To je za Danas potvrdio Vladimir Petrović, učesnik ranijih blokada i jedan iz grupe Užičana koji su na tim protestima, osim srpskih nacionalnih i pravoslavnih obeležja, isticali transparente protiv antikovid mera.

Iako nijedna stranka ni udruženje građana nisu upućivali zvanične pozive na sutrašnji protest, deo građana komunicira preko društvenih mreža i najavljuje da će tu saobraćajnicu blokirati na jedan sat.

„Ako oni neće, mi hoćemo. Blokade će biti. Organizuje ih grupa nezadovoljnih građana. Osim proterivanja Rio Tinta iz Srbije, tražimo da se ukinu kovid ograničenja i da vakcinacija protiv kovida ne bude obavezna“, rekao je za Danas Petrović.

„Mi nismo protiv vakcina, ali zalažemo se za to da vakcinacija bude slobodan izbor svih građana“, dodao je Petrović, protiv koga je, kao i još protiv mnogih Užičana, policija podnela prekršajne prijave zbog učešća u zaustavljanju saobraćaja i upozoravala ga ne učestvuje u blokadama.

U Užicu će se okupiti protivnici Rio Tinta i antikovid mera 2
Deo učesnika blokada u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

Sutrašnja blokada u Užicu biće četvrti takav protest od 28. novembra.  Na tim protestima se okupljaju građani različitih ideoloških, stranačkih i drugih opcija.

Tokom prošle blokade, delu demonstranata, među kojima su, osim građana koji nisu stranački aktivisti, bili funkcineri i članovi opozicionih partija SSP, DS i NS, smetali su transparenti „Disanje nije zločin. Skinimo deci maske“ i „Stop kovid fašizmu“, koje su nosili Užičani koji će sutra blokirati zlatiborsku magistralu.Antikovid protestblokadario tintoVladimir PetrovićUžice

KOLUMNE