четвртак, 25 априла, 2024
vesti online

U NIŠU UHAPŠENO 7 OSOBA: Nabavka i prodaja opojnih droga!

Niška policija, u opsežnoj akciji suzbijanja trgovine narkoticima, uhapsila sedam osoba pod optužbom da su nabavljali i prodavali opojne droge.

 

ekstazi U NIŠU UHAPŠENO 7 OSOBA: Nabavka i prodaja opojnih droga!

Uhapšeni su: M. I. (26) iz Svrljiga, I. A. (28), S. I. (23), L. R. (28) i P. Đ. (42), svi iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i D. S. (24) i D. S. (24), obojica iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.
Sumnja se da je M. I, u proteklih šest meseci, kupovao marihuanu od I. A. koju je dalje prodavao na području Svrljiga. Prilikom pretresa M. I. policija je pronašla četiri paketa u kojima se nalazilo oko osam grama marihuane. Daljim operativnim radom, policija je identifikovala S. I. za koga postoje osnovi sumnje da je nabavio i predao 70 tableta „ekstazija“ sedamnaestogodišnjem mladiću i dvadesetogodišnjoj devojci, koji su tablete prodavali na muzičkom festivalu u Nišu.

Takođe, sumnja se da je L. R, u dužem vremenskom periodu, u dvorištu jedne osnovne škole u Nišu, kupovao marihuanu od P. Đ, koju je dalje prodavao D. S. i D. S. Prilikom pretresa stana P. Đ. policija je pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, koju je sakrivao u hidrantima zgrade u kojoj živi. Po odobrenju višeg javnog tužioca, svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.
Protiv maloletnika i dvadesetogodišnje devojke podnete su krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je, u toku ovog meseca, u Nišu, zaplenila 80 grama heroina, 50 grama kokaina i 70 tableta „ekstazija“. (ALO)