четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

TRAŽE 1,4 MILIONA Crnogorci prodaju deo Doma sindikata!

Sindikat iz Crne Gore raspisaće oglas za prvi sprat zgrade u Beogradu. Cena 714 kvadrata je 1,4 miliona evra!

Dom sindikata, Trg Nikole Pašića

Dom sindikata, Trg Nikole Pašića, Foto: Profimedia

 

Poslovni prostor na Trgu Nikole Pašića, vlasništvo Saveza samostalnog sindikata Crne Gore, uskoro bi moglo da dibije novog vlasnika. Radničko udruženje iz Crne Gore najavilo je prodaju svog prvog sprata u Domu sindikata površine 714 kvadratnih metara, koji je već duže vreme prazan.

Kako objašnjavaju u SSSCG oni su uknjiženi kao vlasnici ovog dela zgrade pre devet godina odlukom Vlade Srbije. Prostor su jedno vreme izdavali ali je ugovor raskinut. Crnogorske kolege su prostor najpre ponudile Savezu samostalnih sindikata Srbije po ceni od 1,4 miliona evra ali za njih je to bilo preskupo i kako su rekli mnogo više od tržišne cene.

„Godinama taj prostor nas košta mesečno oko 2.000 evra i umesto da prihodujemo mi smo na gubitku“, kaže Duško Zarubica, predsednik SSSCG i dodaje:

„Sada će biti raspisan međunarodni javni oglas. Ukoliko poslovni prostor ne bude prodatorgani sindikata će odlučiti šta dalje.

Crnogorski sindikat je prostor na Trgu Nikole Pašića dobio od Vlade Srbije 2007. godine i to na 99 godina. Veće SSSS se oštro protivilo tom ugovoru ali to nije uvaženo. Dobili su ga isključivo za potrebe sindikalnog delovanja što je trebalo da bude i glavni razlog da ga i izgube jer su ga izdavali. (Alo)