среда, 24 априла, 2024
vesti online

ТРАМП ОТВОРИО КАРТЕ: Немачка дугује велику своту новца за заштиту коју је имала!

Амерички председник Доналд Трам „отворио је карте“ и појаснио своје захтеве Немачкој, али и свој став о будућности НАТО алијансе.

НАТО између Меркелове и Трампа (Фото: ЈуТјуб)

Трамп је на себи својствен начин прокоментарисао посету немачке канцеларке Ангеле Меркел Белој кући, преко свог Твитер профила.

„Упркос ономе што сте могли да чујете на лажним вестима, Имао сам диван састанак са немачком Канцеларком Ангелом Меркел“, поручио је Трамп, вероватно имајући на уму „инцидент“ који су пренели сви водећи светски медији, а о чему више можете да прочитате ОВДЕ.

„Ипак“, наставио је Трамп, „Немачка мора да плати огромну суму новца НАТО-у и Сједињеним Државама за моћну и изузетно скупу заштиту коју Немачка ужива!“, поручио је амерички председник.

Овим је амерички председник још једном ставио до знања шта је Трамп подразумевао под „застарелошћу“ НАТО-а, пошто је све своје напоре везане за Алијансу усмерио на „утеривање дугова“ за које сматра да чланице дугују Алијанси и САД-у.

Да подсетимо, Меркелова је пред одлазак у Вашингтон напоменула да је спремна и вољна да подигне проценат БДП-а који та земља одваја за одбрану, али не баш одмах нити одједном.

Интересантно је и да на званичним сајтовима Беле Куће и Канцелара немачке није објављено ни слово о састанку два лидера, већ је на сајту Беле куће постављен само снимак заједничке конференције за новинаре.

Извор: Правда