уторак, 23 априла, 2024
Vesti

Stroge mere u Nemačkoj

Diljem Njemačke krenule nove mjere, među njima i ograničeno kretanje

HINA prije 2 sata 19

Foto: EPA

OD danas su u nekoliko njemačkih pokrajina na snazi pooštrene mjere zatvaranja. Zemlja se suočava s visokim brojem zaraženih i preminulih.

Nove mjere dopuštaju susrete člana jednog domaćinstva s najviše jednim članom drugog domaćinstva. Ovisno o pokrajini, djeca se ne računaju.

U okruzima sa sedmodnevnom incidencijom iznad 200, radijus kretanja ograničen je na 15 kilometara.

Merkel: Incidencija se mora spustiti ispod 50, sad je na 162

Od početka studenog ne rade ugostiteljski, kulturni i sportski objekti, a od sredine prosinca dozvoljen je rad samo ljekarnama i trgovinama za svakodnevne potrebe. Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograničenja su dogovorena prošlog tjedna između kancelarke Angele Merkel i premijera pokrajina. Na snazi bi trebale biti do kraja siječnja, no neke pokrajine već su najavile produljenje u okruzima s incidencijom višom od 200.

Premijer Bavarske Markus Söder smatra kako mjere sigurno neće biti ukinute 31. siječnja.

Predstavnici savezne i pokrajinskih vlada trebali bi se ponovno susresti 25. siječnja i odlučiti o daljnjim koracima. Merkel je rekla da je cilj mjera smanjenje sedmodnevne incidencije ispod 50. Ona trenutno na državnoj razini iznosi 162. Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?