субота, 20 априла, 2024
vesti online

STRANKAMA ZA OTCEPLJENJE OD ŠPANIJE APSOLUTNA VEĆINA

Izbori u Kataloniji: Strankama za otcepljenje od Španije apsolutna većina

Večernje novosti
pre 4 sata
Najveća secesionistička grupa „Zajedno za DA“, osvojila je 63 od 135 mesta u parlamentu, dok je manja levičarska partija Kandidatura za narodno jedinstvo osvojila 10. BARSELONA – Prema zvaničnim rezultatima današnjih parlamentarnih izbora u Kataloniji, stranke koje se zalažu za nezavisnost od… »

Cerar za bolju kontrolu spoljnih granica EU

Novi magazin
pre 7 sati
Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je danas u Njujorku, gde je s više kolega pred zasedanje Generalne skupštine UN razgovarao o problemu dolaska migranata u Evropu, da je spoljne granice EU potrebno štititi više nego do sada. „Evropa postaje diplomatski aktivnija, ali je jasno da Evropa samane… »

Svet mora da se ujedini oko snažnog klimatskog sporazuma

Novi magazin
pre 6 sati
Američki predsednik Barak Obama pozvao je danas u Njujorku svetske lidere da ulože napore da bi se, krajem godine na konferenciji Ujedinjenih nacija u Parizu, postigao snažan sporazum o klimatskim promenama. „Za samo dva meseca, svet mora da se ujedini oko snažnog globalnog sporazuma“, istakao je… »

Patrijarh Irinej: Još nije vreme za posetu pape

Večernje novosti
pre 7 sati
Srpska pravoslavna crkva smatra da još nije vreme da papa poseti srpsku Crkvu, izjavio patrijarh Irinej, koji kaže da papu kao državnika vlasti mogu uvek da pozovu da poseti Srbiju i da se Crkva u to neće mešati. BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva smatra da još nije vreme da papa poseti srpsku… »

Pogađajte ko će prvi kupiti stan u Beogradu na vodi?

Vesti online pre 7 sati

Direktor „Igl Hilsa“ Muhamed Alabar izjavio je danas da će on prvi kupiti stan u Beogradu na vodi, zato što, kako je rekao, želi da uživa u pogledu na reku. On je, gostujući na B92, rekao da će mu biti čast da bude prvi komšija, kao i da… »

UNHCR otkriva zbog čega izbeglice masovno idu u Evropu

Novi magazin pre 6 sati

Svaki deseti sirijski državljanin koji je izbegao iz strahota rata naselio se najpre u zemljama koje okružuju razrušenu Asadovu republiku, a onda je krenuo ka zemljama EU. Da li ste znali da više od četiri miliona sirijskih izbeglica od… »

Danas oblačno, svežije, moguća kiša

B92 pre 5 sati

B92: Danas oblačno, svežije, moguća kiša

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i sveže, mestimično sa slabom kišom i temperaturom do 16 stepeni. Foto: Tanjug Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Najniža… »

Vladari iz hodnika i s tajnih računa

Politika pre 1 dan

Da pismo potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu i protest ispred Brukings instituta nisu toliko razljutili premijera Aleksandra Vučića šira javnost ne bi saznala kako se zove jedna od sestara ministarke Kori Udovički, niti da je udata za… »

IT firmama kredit sa kamatom od jedan odsto

Blic pre 8 sati

Vlada Srbije donela je uredbu po kojoj će država malim i srednjim preduzećima dati 200 miliona dinara za nabavku opreme, a IT firmama kredite sa kamatom od jedan odsto. Vlasnici malih i srednjih preduzeća moći će da kupe opremu koja vredi… »

Evro danas 119,87 dinara

Beta pre 5 sati

Dinar je danas ojačao za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 119,8792 dinara za jedan evro, što je najveća vrednost dinara u odnosu na evro u ovoj godini. Po podacima Narodne banke Srbije, evro košta oko 15 para manje nego u… »

Kalinić „samleo“ Inter!

Vesti online pre 6 sati

Silovit start, pa naglo povučena ručna! Nema sumnje da Inter ima šampionske ambicije, ali će im za Skudeto biti potrebno mnogo više od onoga što su prikazali u nedelju uveče protiv Fiorentine. „Viola“ je na čelu Serije A – Inter -… »

Markec kao „munja“, pa povreda…

Vesti online pre 7 sati

„Naš je Markec k’o Jusein Bolt“. Tako u Turskoj opisuju srpskog reprezentativca Lazara Markovića koji je tamošnju javnost sprintom na utakmici Fenerbahčea i Bešiktaša (2:3). Nekadašnji član Partizana uzeo je loptu i „prozujao“ kroz… »

Ruska delegacija napustila skup zbog Porošenkovog govora

Blic pre 5 sati

RTS: Ruska delegacija napustila skup zbog Porošenkovog govora

Ruska delegacija napustila je samit Ujedinjenih nacija u Njujorku posvećen održivom razvoju, u znak protesta zbog govora ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, javila je agencija Tas, pozivajući se na neimenovanog istaknutog ruskog… »

Trojica Meksikanca osuđena na 1.560 godina robije!

Vesti online pre 6 sati

U Meksiku su danas trojica muškaraca osuđena na ukupno 1.560 godina robije zbog kidnapovanja i ubistva 12 mladih, koji su pre dve godine oteti iz jednog bara u popularnoj turističkoj četvrti u Meksiko Sitiju, poznatom po noćnim klubovima…. »

Izgorelo 17.000 pilića na živinarskoj farmi

Blic pre 6 sati

Oko 17.000 pilića izgorelo je na farmi u selu Nikolinci kod Alibunara u požaru koji se dogodio u noći između 25. i 26. septembra. – Požar se dogodio u subotu oko pola jedan ujutru, na farmi tovnih pilića Nikolincima. Na teren su izašle… »

Lažna trudnica ponovo uhapšena u Osečini

Blic pre 8 sati

Kragujevčanka A. P. (36), osumnjičena za više krađa u frizerskim salonima u Beogradu i Kragujevcu, sada je, zbog istog krivičnog dela, uhapšena u Osečini. Po istoj “mustri” kako je “operisala” u Beogradu i rodnom gradu, A. P. je opljačkala… »