четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

Srbi među plaćenicima u Ukrajini

I Srbi među plaćenicima u Ukrajini

Blic pre 28 minuta

Kijevska nevladina organizacija tvrdi da među poginulim proruskim borcima kod Donjecka ima i državljana Srbije.
Ukrajinski sajt Podrobnosti.ua prvi je objavio tu informaciju, koju je izneo Dmitri Timčuk, koordinator organizacije „Informacioni otpor“. – Prema našim podacima, među plaćenicima koji su ubijeni tokom poslednja tri dana u ovom… »

Porošenko za odlaganje potpisivanja dela sporazuma s EU

Blic pre 6 sati

Nedavno izabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko, pozvao je predsednike Evropske komisije i Evropskog saveta, Žozea Manuela Baroza i Hermana van Rompeja, da do daljnjeg odlože potpisivanje ekonomskog poglavlja Sporazuma o pridruživanju Ukrajine i Evropske unije, zbog nestabilne situacije u zemlji, saopštio je danas izvor iz vlade u Kijevu.
Prema tom izvoru, Porošenko strahuje da bi, pošto Ukrajina potpiše sporazum o pridruživanju s Evropskom unijom, Rusija mogla da uvede restrikcije na uvoz robe iz Ukrajine, što bi imalo negativan uticaj na socio-ekonomske… »

Bela kuća zabrinuta: Ukrajinski helikopter oboren naprednim oružjem

Press pre 6 sati

Bela kuća je izrazila danas zabrinutost jer su pro-ruske snage u Ukrajini koristile „napredno oružje uneto spolja“, kojim su oborili ukrajinski vojni helikopter.
Bela kuća je izrazila danas zabrinutost jer su pro-ruske snage u Ukrajini koristile „napredno oružje uneto spolja“, kojim su oborili ukrajinski vojni helikopter. „Uznemireni sa nastavkom nasilja u istočnoj Ukrajini, uključujući… »

Klepač: Ukrajina će da krade ruski gas

Press pre 6 sati

Ukrajina ne može da kupuje ruski gas, a ne želi da plaća pa će da krade, smatra zamenik ministra za ekonomski razvoj, Andrej Klepač.
Ukrajina ne može da kupuje ruski gas, a ne želi da plaća pa će da krade, smatra zamenik ministra za ekonomski razvoj, Andrej Klepač. U podzemnim skladištima Ukrajine ima gasa kojim se obezbeđuje isporuka u Evropu. Od tih zaliha,… »

Ukrajina dobila kredit Svetske banke od 750 miliona dolara

Blic pre 6 sati

Ukrajina je dobila kredit od Svetske banke (SB) u visini 750 miliona dolara, saopštilo je ukrajinski ministarstvo finansija.
Sredstva će biti iskorišćena za sprovođenje strateških institucionalnih reformi, u cilju prevazilaženja krize i stabilizaciju finansijske i ekonomske situacije u zemlji i postavljanje temelja za održiv i uravnotežen rast… »

Janukovič: Izbori u Ukrajini doneli narodu smrt i patnju

Blic pre 10 sati

Predsednički izbori u Ukrajini, održani u nedelju 25. maja, doneli su Ukrajincima samo smrt i patnju umesto stabilnosti i mira, izjavio je danas svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič.
On je u saopštenju kojeg je objavila agencija Itar-Tas istakao da su ljudi od novoizabranog predsednika i prevremenih izbora održanih u nedelju očekivali pre svega mir, zato što su umorni od sukoba koji su prerasli u pravi rat…. »

Keri zabrinut informacijama da Čečeni dolaze u Ukrajinu da se bore

Press pre 8 sati

Američki državni sekretar DŽon Keri izrazio je zabrinutost, u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, o izveštajima da strani borci, uključujući Čečene, dolaze u Ukrajinu iz Rusije, saopštio je danas Stejt department.
Američki državni sekretar DŽon Keri izrazio je zabrinutost, u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, o izveštajima da strani borci, uključujući Čečene, dolaze u Ukrajinu iz Rusije, saopštio je danas Stejt… »

Poginuo general i 13 vojnika

Danas pre 8 sati

Separatisti raketom srušili ukrajinski helikopter u Slovanjsku
Slovanjsk, Njujork – Ukrajinski general Volodimir Kulčicki i 13 pripadnika armije poginuli su u helikopteru koji su juče proruski pobunjenici oborili u Slovjansku, na istoku Ukrajine. Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine… »

Putin neće na Porošenkovu inauguraciju

Vesti online pre 8 sati

Vladimir Putin neće putovati na inauguraciju novoizabranog predsednika Ukrajine Petra Porošenka, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Putin nije dobio poziv od ukrajinske strane za inauguraciju koja je planirana za 7. jun u Kijevu. Peskov je izjavio da će Rusija sigurno pružiti Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) humanitarnu pomoć. Predsednik DNR Denis Pušilin u… »

Evo zašto Putin ne interveniše u Ukrajini!

Alo pre 20 sati

Alo: Evo zašto Putin ne interveniše u Ukrajini!

Izbori u Ukrajini su završeni i, kao što se i očekivalo, za predsednika je izabran Petar Porošenko, koji obećava da će biti predsednik cele Ukrajine, da će sarađivati i sa Zapadom i sa Rusijom.Reklo bi se da stiže mir u već dobro izmučenu Ukrajinu,ali, umesto toga, izveštaji sa juga i istoka zemlje sve su gori. Ginu vojnici, ginu dobrovoljci, gine nedužni narod. Zaraćene strane ne mogu da se dogovore ni koliko je žrtava bilo protekle noći, pa se postavlja pitanje kako će se tek dogovoriti o…
Vladimir Putin | Foto: Profimedia Sve to se pomno prati u Rusiji i sve su češći glasovi da predsednik Putin treba da iskoristi ovlašćenja koja su mu dala oba doma ruskog parlamenta i vojskom zaustavi kijevsku kaznenu ekspediciju…. »