SMEDEREVO – Direktorka ovdašnje Gimnazije, Radmila Trajković, zbog štrajka profesora i odbijanja učenika da idu na nastavu posle uvođenja privremene uprave u školi, u sredu je podnela ostavku na tu funkciju.

Trajkovićeva – koja je na čelo Gimnazije postavljena odlukom ministra prosvete, Srđana Verbića, kada su razrešeni dotadašnji organi upravljanja i u školu uvedena privremena uprava – u ostavci je navela da se povlači zato što se situacija u smederevskoj obrazovnoj ustanovi otrgla kontroli, a od kolega nema pomoć da problem reši.

– Smatram da su deca zloupotrebljena i izmanipulisana zarad ličnih razloga pojedinaca, a ako je rešenje da se učenici vrate u klupe to da ja podnesem ostavku, ja je i podnosim – navela je Radmila Trajković.

Istovremeno, ona je precizirala da se na ovaj korak nije odlučila zato što nije sposobna da odgovori funkciji, već – kao majka i pedagog – želi da se đaci vrate u školske klupe i nastave pohađanje časova.

Kolektiv Gimnazije predložio je ministru prosvete da na mesto vršioca dužnosti direktora imenuje Aleksandra Marinkovića, profesora matematike, od kojeg svi očekuju da smiri uzavrelu situaciju zbog koje je škola u svojevrsnoj blokadi već dve sedmice.
SVIMA BOLjE

GRADONAČELNICA Jasna Avramović je u Gimnaziji razgovarala sa članovima Đačkog parlamenta i podržala želju učenika da se u školu uvede red. Ističući stav da ne želi da se meša u imenovanje novog direktora, ponovila je i da Radmila Trajković nije postavljena zato što je kuma njenog brata. Takođe, najavila je i da će se potruditi da sada već bivša direktorka dobije bolje plaćeno radno mesto, s obzirom na to da je primala samo 12.000 dinara!? (Novosti)