среда, 24 априла, 2024
vesti online

Smederevo: Prodavao žene na pijaci kao roblje za 1.500 dinara!

GORAN Maksimović (52), zvani Dobrilin iz Smedereva, uhapšen pod sumnjom da je četiri žene držao zatočene u svojoj kući i primoravao ih na prostituciju, naplaćivao je mušterijama za seks od hiljadu i po do deset hiljada dinara. Žene je izvodio i na pijacu gde ih je nudio, a neposlušne je vezivao za krevet da ne pobegnu.

Maksimović je, navodno, podvođenjem počeo da se bavi od druge polovine prošle godine. Prema navodima policije, svesno je birao žrtve koje su u lošijoj materijalnoj situaciji i teškim porodičnim prilikama. Kao izlaz, nudio im je da žive kod njega, a on da se brine o njima. Reč je o četiri žene starosti od 21 do 38 godina, a policija, zasad, nema podataka da je bilo još žrtava.

Maksimović je žrtve držao zaključane i uz pretnje, ucene i fizičku silu, primoravao ih na seksualne odnose sa muškarcima iz Smedereva i okoline, koje je nalazio i od kojih je naplaćivao usluge.

Sve je počelo kada je u kuću, u kojoj Marinković živi sa kćerkom starom 17 godina i njenim momkom, prošle jeseni došla žena sa svojim partnerom koga je upoznala u psihijatrijskoj bolnici u Kovinu, gde se lečila od alkoholizma. Kako nisu imali gde da odu, njen momak je predložio da se smeste kod njegovog prijatelja.

Nakon izvesnog vremena, prema našem izvoru bliskom istrazi, osumnjičeni je tražio da žena besplatni boravak u njegovoj kući „odradi“. (N0v0sti)