субота, 20 априла, 2024
vesti online

SKANDAL Novinari „Blica“ izbačeni iz „Pošte“ jer su „BEZBEDNOSNI RIZIK“, dok DIREKTORKA KRIJE namešteni ugovor vredan 250 miliona

Direktorka „Pošte Srbije“ Mira Petrović ne dozvoljava da iko vidi namešteni ugovor o obezbeđenju i transportu novca i penzija. Novinare „Blica“ su oterali iz „Pošte“ uz navod da smo „bezbednosni rizik“.

Zeljka_u_posti_vesti_blic_unsafe

Potpredsednica PUPS, koja je napredovala od sekretarice Milana Krkobabića do direktorke jednog od najvećih javnih preduzeća „Pošte Srbije”, iza sebe ima nekoliko loših ugovora kojima je oštetila tu kompaniju. Međutim, najdrastičniji primer bahatosti i doslovno silovanja zakona je ugovor o transportu i obezbeđenju novca vredan 250 miliona dinara. Petrovićeva je posao obezbeđenja novca dala firmi „Ineks plus”, koja nije tehnički opremljena za tako ozbiljan posao i ima višemilionski poreski dug, koji iznosi gotovo kao i vrednost samog preduzeća – 41 milion dinara. Direktorka je, iako je znala, sklopila ugovor sa tom firmom, koja ima sudsku presudu zbog koje ne može učestvovati u postupcima nabavki, i to naredne četiri godine, do 26. januara 2021. Njen trud da nabaci posao trajao je nedeljama jer je nadležna komisija „Pošte“ odbijala da aminuje posao za firmu koja ne ispunjava uslove. Tako je Petrovićeva probila i sve zakonske rokove za potpisivanje ugovora. (Blic)