уторак, 16 априла, 2024
vesti online

Sajt “Peščanik” napadnut s više hiljada adresa

Ponovo bio oboren sajt Peščanika posle teksta o Mići Jovanoviću

Novi magazin pre 10 sati

Sajt portala „Pešcanik“ danas je bio ponovo oboren, objavljeno je na njegovom Fejsbuk nalogu.
Na sajtu je prethodno objavljen tekst „Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat“ koji pod znak pitanja stavlja postojanje doktorata vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića. U… »

Ili lažni doktor ili vladavina prava

Peščanik pre 15 sati

Bura koju su trojica autora podigli tekstom na Peščaniku, a u kojem analiziraju doktorat ministra Stefanovica se ne smiruje. Tekstova i mišljenja je sve više, dok sajt Peščanika gotovo nedelju dana nije u funkciji. Održan je i protestni skup na kom je tražena smena ministra unutrašnjih poslova, a… »

Slobodni ljudi

Peščanik pre 16 sati

Pre šest dana objavili smo tekst trojice autora koji krajnje ozbiljno, argumentovano i pristojno analiziraju doktorsku disertaciju aktuelnog ministra policije i istog časa se na nas, odnosno na Peščanik, obrušilo pola državnog aparata. Taj stepen agresivnosti, laži i bezočnosti više uopšte nije… »

Premijera „Čudne šume“ u Novom Sadu

B92 pre 20 sati

B92: Premijera "Čudne šume" u Novom Sadu

„Čudna šuma“, novi film višestruko nagrađivanog filmskog autora Sabolča Tolnaija, reditelja ostvarenja „Peščanik“, imaće svetsku premijeru 25. juna na Cinema City internacionalnom filmskom festivalu u Novom Sadu.
Posle “Peščanika”, autor filma, Sabolč Tolnai, prema sopstvenim rečima, osetio je “potrebu za jednostavnijim načinom pripovedanja, za jednostavnijom formom, koja je ipak izrazita i na prvi pogled prepoznatljiva.” On pojašnjava da… »

Svaki deseti doktorat u Srbiji je plagijat!?

Alo pre 1 dan

Aleksandra Jerkov (DS), predsednica Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine Srbije, zakazala je za danas sednicu Odbora povodom doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića i optužbi koje su iznete na sajtu „Peščanik“ da je reč o plagijatu.
Skupštinski odbor danas o doktoratu ministra policije | Foto: FoNet Učešće su potvrdili Mića Jovanović, rektor i vlasnik Univerziteta „Megatrend“, na kojem je Srefanović doktorirao, predstavnici relevantnih nacionalnih saveta,… »

Za cenzuru spremni

e-Novine pre 1 dan

Srbija u srcu tame ovih dana prolazi kroz internet-golgotu; Zveri Srpske pozivaju na otpor prijateljske sajtove, including Peščanik; neopevani fašista Dr Miša Đurković preko „Politike“ i rodno ideoloških sajtova poručuje da se budi „kritička javnost“; pohvaljuje dr Miša što zabludeli građanisti danas preispituju Briselski sporazum; a, ostale najstrašnije ispovesti prenosimo u kolažnoj formi, s namerom da budemo plagijatori. Welcome to the censorship! O miševima i ljudima: Diskriminacije je srce e-novina
Čitao sam Peščanik, dobro rade: Doktor Miša Đurković, za prijatelje dr Mengele Photo: riznicasrpska.net DVERI OBJAVLJUJU, GRUPA MALA, ALI ODABRANA: Aleksandar Vučić je ostao Miloševićev ministar… »

Priznajem: obaram sajtove, koljem po kućama

e-Novine pre 2 dana

Dođem sinoć at home oko 25h, otvorim zlikovački comp koji mi se rastegao kao lastiš, upalim HAARP, uperim ga na Peščanik, javilo mi se da će Vesna Pešić napisati nešto glede Dunje Mijatović, pa da sprečim na vreme; tko zna šta će nepredvidljiva Vekili napisati – juče je volela Tomu N, prekjučer obožavala De Gola Dačića, nakjučer hvalila izvesnog Vučića, ali, danas, ne, ne i ne; Vesna je stabilna HAARP opozicija, malo je jebe frekvencija Dunje Mijatović, ali sa Dunjom je tako; ume da odleprša sa… Zloslutna ispovest Petra Lukovića, fašiste sa e-novina (1)
Trenutak lobotomije: Vesnu udario Haarp Photo: novosti.rs 1. VESNU PEŠIĆ NAPAO BESNI HAARP Oh, Vesna, misao mi je tesna dok sam negde na necenzurisanom internetu čitao vaš, a moj nadnaslov „Sad se… »

Sajt “Peščanik” napadnut s više hiljada adresa

Personal magazin pre 2 dana

Sajt “Peščanik” napadnut je sa bot-mreže od više hiljada računara iz celog sveta, koje su korišćene da bi ga onesposobile”, piše list “Danas” pozivajući se na izvore u policiji. Prema pisanju tog lista, reč je o DDOS napadu, odnosno o bot-net mreži u kojoj jedan računar kontroliše zaražene računare… »

Peščanik uopšte nije podneo krivičnu prijavu?!

Pravda pre 2 dana

BEOGRAD Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je u ponedeljak MUP-u zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi sa „rušenjem” sajta portala „Peščanik” koji je objavio da je doktorski rad ministra policije Nebojše Stefanovića plagijat, piše Politika.
Foto: JuTjub Prema rečima Branka Stamenkovića, posebnog tužioca za visokotehnološki kriminal (VTK), za sada postoji sumnja da je reč o krivičnom delu sprečavanja i ograničavanja pristupa javnoj računarskoj mreži za koje je… »