четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

Protest „Novinari ne kleče“ danas u 13 gradova Srbije

Protest „Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane“ biće održan danas u Beogradu i u još 12 gradova Srbije.

Sa jednog od prethodnih okupljanja novinara ispred Vlade

Foto: oksana toskic / TanjugSa jednog od prethodnih okupljanja novinara ispred Vlade

Medijski profesionalci okupiće se po treći put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Skupovi će početi u 19 sati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu i Novom Pazaru.

Novinari će se okupiti u Beogradu ispred zgrade Vlade, u Novom Sadu na Trgu Slobode, u Nišu ispred Narodnog pozorišta, u Vranju kod zgrade Skupštine Grada, u Boru i Čačku ispred Doma kulture.

U Kragujevcu okupljanje je zakazano na Trgu kod Krsta, u Kikindi ispred zgrade Skupštine Opštine, u Novom Pazaru kod Sebillja, u Pančevu na platou ispred Gradske uprave, u ispred zgrade Gradske opštine, a u Lazarevcu kod Rudarske česme.

Na protestnom okupljanju u Subotici proglas će biti pročitan i na mađarskom jeziku.

Prvi protest, „Novinari ne kleče/Smena Gašića“ održan je u Beogradu 7. decembra, a drugi „Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje“, 21. decembra u 10 gradova Srbije.

Premijer Aleksandar Vučić početkom decembra izjavio je da će pokrenuti proceduru za Gašićevu smenu, ali to još nije učinio, te Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

U Novom Sadu novinari i gradjani će pozvati Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku da „održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje svog visokog funkcionera, kupujući vreme i verujući da će novinari i građani zaboraviti na incident u Trsteniku“. (Blic)