уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Pritvor za uhapšene zbog mita u VMA

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana za četvoro osumnjičenih da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita i tako oštetili Vojno medicinsku akademiju (VMA) u korist privatnih preduzeća.

zatvor Theprovince com Pritvor za uhapšene zbog mita u VMA

Zatvor (Theprovince.com)

Sudija za prethodni postupak je na predlog Višeg tužilaštva u Beogradu odredio pritvor Dejanu Miljkoviću, Marini Kilibardi, Nadi Stanisavljević i Nataši Aceski, izjavila je večeras Tanjugu portparol Višeg suda Branislava Puzić.

„Miljkoviću i Kilibardi pritvot je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, kao i s obzirom na težinu krivičnog dela koje im se stavlja na teret, način izvršenja i težinu posledice koje su doveli do uznemirenja javnosti“, precizirala je Puzić.

Miljković i Kilibarda se terete za primanje mita.(Pravda)

Stanisavljević i Aceski pritvor je određen zbog bojazni da će uticati na svedoke tokom krivičnog postupka. Njih dve se terete za davanje mita.

Ranije danas Ministarstvo odbrane je saopštilo da su dva pripadnika tog Ministarstva i dva civila iz Beograda lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala.