петак, 19 априла, 2024
vesti online

Poplave

EPS isključuje pojedine dalekovode i trafostanice zbog zaštite ljudi

Blic pre 2 minuta

„Zbog nevremena i obilnih kiša koje je danas zahvatilo Srbiju, u uslovima visokih vodostaja i opasnosti od poplava, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović naložio je direktorima svih privrednih društava u okviru sistema posebne mere predostrožnosti i postupanja u vanrednim okolnostima“, saopšteno je iz EPS.
Kako se navodi, stanje u sistemu EPS prati se 24 sata i povećan je broj dežurnih ekipa. „U distributivnom sistemu najkritičnije je na području privrednog društva „Elektrosrbija“, a u Valjevu, Koceljevi i Loznici ugroženi su… »

Voda nadire sa svih strana

Politika pre 26 minuta

U roku od 78 sati, prema najavama hidrometeorologa pašće više od 120 litara vode po metru kvadratnom, pa su juče održane sednice štabova za vanredne situacije u gotovo svim gradovima u Srbiji i preduzete mere kako bi se smanjile eventualne posledice. U požeškom kraju došlo je do izlivanja Skrapeža… »

Srbija pod vodom: Vanredno stanje u 11 opština

Vesti online pre 26 minuta

Zbog poplava koje su izazvane obilnim padavinama i izlivanja više reka u Moravičkom, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu proglašena je vanredna sitacija u Valjevu i još devet opština, saopštio je u sredu uveče MUP Srbije.
Po saopštenju MUP-a, vanredna situacija, osim u gradu Valjevu, proglašena je i u opštinama Lučani, Mionica, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Koceljeva, Mali Zvornik, Gornji Milanovac i Požega. U akcijama zaštite i spasavanja… »

VANREDNO STANJE Osnovne i srednje škole neće raditi sutra i prekosutra zbog poplava, ali vrtići rade!

Blic pre 36 minuta

Gradski Štab za vanredne situacije doneo je večeras odluku da osnovne i srednje škole na području grada Beograda ne rade u četvrtak 15. maja i petak, 16. maja. Kako saznaje „Blic“, vrtići će raditi.
Ova odluka je doneta, na predlog gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Snežane Đurić zbog izuzetno teške situacije u Beogradu koja je prouzrokovana obilnim kišama koje će, prema procenama nadležnih, trajati naredna… »

POTPUNI HAOS U BEOGRADU: Poplave, „jezera“ na ulicama, saobraćaj u kolapsu!

Press pre 45 minuta

Beograd, kao i celu Srbiju, zahvatilo je užasno nevreme,a kiša koja pada čitav dan, i čini se da nema nameru da prestane, izazvala je brojne neprilike žiteljima prestonice, od kojih su mnogi bili sprečeni da napuste svoje domove, ili se vrate u iste. Saobraćaj je u pojedinim trenucima bio u potpunom kolapsu, a i dalje će se odvijati otežano.
Beograd, kao i celu Srbiju, zahvatilo je užasno nevreme,a kiša koja pada čitav dan, i čini se da nema nameru da prestane, izazvala je brojne neprilike žiteljima prestonice, od kojih su mnogi bili sprečeni da napuste svoje domove,… »

Stefanović obišao Lazarevac, kritično stanje zbog poplava

Press pre 45 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović obišao je večeras opštinu Lazarevac, u kojoj je zbog obilnih padavina, kritično stanje zbog poplava.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović obišao je večeras opštinu Lazarevac, u kojoj je zbog obilnih padavina, kritično stanje zbog poplava. U Lazarevcu je, kao i u drugim rubnim opštinama i naseljima… »

Valjevo „odsečeno od sveta“, evakuacija zatvorenika zbog poplave

Blic pre 1 sat

Valjevo je trenutno „odsečeno od sveta“ na glavnim putnim pravcima prema Beogradu i Loznici zbog izlivanja reka, bujica ili odrona. Poplava ugrožava zatvor iz kojeg se evakuišu pritvorenici, voda je prodrla u dvorišta i prizemlja na desetine privatnih kuća u prigradskim naseljima, a u postavljanje zaštitnih nasipa na nekoliko lokacija uključila se i Vojska.
Reka Rabas „prekinula“ je magistralu za Beograd u selu Lukavac, zbog čega je saobraćaj obustavljen, tako da se iz pravca Beograda u Valjevo može doći samo preko Uba i Brankovine, odnosno Ibarskom magistralom preko Ljiga. Bujice… »

U BiH poplave, sneg na Biokovu

Danas pre 1 sat

Sarajevo, Zagreb – Većina reka u Bosni Hercegovini se izlila, a neki delovi u Federaciji BiH već su poplavljeni. Na području Srebrenice obilna kiša je izazvala poplave, a reka Križevica se izlila i ušla u kuće u pojedinim naseljima. U porastu su vodostaji na području Tuzlanskog kantona, svi osim… »

(VIDEO + FOTO) Poplava u Beogradu

Press pre 1 sat

Kako izgleda situacija u Beogradu posle celodnevnih padavina…
Kako izgleda situacija u Beogradu posle celodnevnih padavina… A kažu da će sutra kiša padati još jačim intenzitetom… Nadamo se da se situacija neće pogoršati. Za sada je poznato da deca neće ići u školu u naredna dva dana, a… »

Problemi na putevima u BiH zbog poplava

Blic pre 1 sat

Zbog poplave je obustavljen saobraćaj na deonicama magistralnih puteva M-18 Kladanj-Živinice i M-19.2 Kladanj-Vlasenica, objavljeno je u Sarajevu.
Za sada je samo u opštinama Kladanj i Srebrenik proglašeno stanje vremenske nepogode. Saopšteno je i da je saobraćaj prekinut na regionalnim putevima: R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo i Olovo-Han Pijesak, R-445 Visoko-Ilijaš, R-465… »