петак, 29 марта, 2024
vesti online

Poplave Sobodna Evropa

Srbija: vanredno stanje zbog poplava

Srbija: vanredno stanje zbog poplava

Slobodna Evropa pre 8 minuta

Obilne padavine izazvale su izlivanje reka u Kraljevu, Lučanima i Prokuplju, koje prete da ugroze na stotine hektara oranica i kuće, a naglo otapanje snega moglo, uz kišu koja još uvek pada, moglo bi da donese nove nevolje. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić izjavio je u… »

Marić: Beli Timok probio nasip

Akter pre 11 minuta

Najugroženija tačka u Srbiji trenutno je Zaječar, gde je Beli Timok oko 13:30 probio nasip, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić
On je sa ljudima iz Sektora i jednim delom tima iz Niša i Bora odmah po primanju vesti, krenuo put Zaječara, jer se tamo u narednim satima, tek mogu očekivati veći problemi. Marić je potvrdio da je u Kuršumliji proglašena… »

SRBIJA POD VODOM Vanredno stanje u tri opštine, najkritičnije u Zaječaru

Večernje novosti pre 21 minut

Najugroženija tačka u Srbiji trenutno je Zaječar, gde je Beli Timok oko 13:30 probio nasip. Oko dve hiljade domaćinstava u Srbiji i dalje u mraku
Vanredna situacija proglešena je u Kuršumliji, Lučanima i Požegi zbog izlivanja reka usled topljenja snega i obilnih padavina, a najkritičnija tačka trenutno je Zaječar. Sa poplavama se bore i u Kruševcu, Kraljevu, Jošaničkoj… »

Vanredno stanje u Lučanima

Akter pre 1 sat

U opštini Lučani proglašena je vanredna situacija jer je naglo topljenje snega na području te opštine i izlivanje reke Bjelice izazvalo poplave koje ugrožavaju oranice i kuće
Na putu Kraljevo – Goč obustavljen je saobraćaj jer se nabujala rečica Ribnica izlila u mestu Kamenica. Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović doneo je sinoć odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji te opštine…. »

Vanredna situacija: Beli Timok probio nasip

Press pre 2 sata

Najugroženija tačka u Srbiji trenutno je Zaječar, gde je Beli Timok oko 13:30 probio nasip, izjavio je danas Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.
Najugroženija tačka u Srbiji trenutno je Zaječar, gde je Beli Timok oko 13:30 probio nasip, izjavio je danas Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić. On je sa ljudima iz Sektora i jednim delom tima iz… »

Poplave po Srbiji, najgore tek dolazi

Vesti online pre 4 sata

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da dugoročne meteorološke prognoze predviđaju nastavak padavina, zbog čega tek predstoji najkritičniji period na područjima zahvaćenim poplavama u Srbiji.
„U toku noći bilo je više intervencija na teritoriji Srbije. Imali smo nekoliko evakuacija u Prokuplju. Ispumpavamo vodu u Lučanima. Zbog najavljene kiše sve ukazuje da će se stanje sa vodostajem pogoršati tokom dana i noći… »

Lučani: Poplavljeni pogoni „Milana Blagojevića“

Akter pre 5 sati

Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio jeda je voda ušla u upravnu zgradu i proizvodne pogone preduzeća „Milan Blagojević“ i to nije moglo biti sprečeno
Kako je kazao, problem su napravile podzemne vode, a nivo Bjelice je učinio svoje. Kada su u pitanju oranice i sela, situacija je danas malo bolja nago sinoć, budući da je Bjelica u blagom opadanju. Sretenović je dodao da je na… »

Najgore Tek Predstoji: Vanredno stanje zbog poplava! (FOTO)

Telegraf pre 6 sati

U opštini Lučani proglašeno je vanredno stanje zbog izlivanja reke Bjelice. Ugrožena su i naselja u Kuršumliji, uz Topllicu, kao i u okolini Kraljeva zbog izlivanja Ribnice
U opštini Lučani proglašeno je vanredno stanje zbog izlivanja reke Bjelice. Ugrožena su i naselja u Kuršumliji, uz Topllicu, kao i u okolini Kraljeva zbog izlivanja Ribnice Foto: Tanjug/Saša Petrović Predsednik opštine Lučani… »

Zapadna Srbija pod vodom

RTS pre 7 sati

RTS: Zapadna Srbija pod vodom

Za mnoge meštane opština u Zapadnoj Srbiji noćas nije bilo sna. Borba sa obilnim padavinama i dalje traje kod Lučana, Arilja, Kuršumlije i u kraljevačkom kraju. Nadležni obećavaju da će snabdevanje strujom domaćinstava u okolini Arilja, Bajine Bašte i Čajetine danas biti normalizovano.
Na teritoriji Opštine Lučani proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reke Bjelice, a saobraćaj na putu Lučani–Guča je obustavljen. Kiša tokom noći nije padala, pa je vodostaj Bjelice u Guči za 45 centimentara niži u… »

Izlivaju se manje reke, u Lučanima vanredna situacija

Radio 021 pre 7 sati

Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović doneo je odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji te opštine. Sretenović je rekao da je vanredno stanje proglašeno jer se reka Bjelica izlila i nanela velike štete pošto je prodrla u mnoga domaćinstva. Prema njegovim rečima, ugroženo je 30… »