петак, 19 априла, 2024
vesti online

Poplave

Poplave smanjile proizvodnju EPS-a

RTV pre 26 minuta  NASLOVI

RTV: Poplave smanjile proizvodnju EPS-a

OBRENOVAC – Najznačajnija termoelektrana u Srbiji, Termoelektrana „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, uprkos tome što ne dobija ugalj iz rudarskog basena Kolubara, održava stabilnost energetskog sistema u zemlji, s obzirom na to da ima oko milion tona uglja zaliha, što je dovoljno za najmanje 15 dana. Antić je tokom obilaska TENT-a A rekao novinarima da ceo TENT proizvodi dnevno 1.200 megavata, što znači da je proizvodnja umanjena za 20 do 30 odsto.
To su, nešto posle ponoći, saopštili ministar energetike Aleksandar Antić i vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović. Antić je tokom obilaska TENT-a A rekao novinarima da ceo TENT proizvodi dnevno 1.200… »

Izviđači u borbi s poplavama

RTV pre 3 sata

RTV: Izviđači u borbi s poplavama

BEOGRAD – Savez izviđača Beograda, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije, koordinirao je aktivnosti Odreda izviđača na teritoriji naselja u Beogradu, ugroženih obilnim padavinama.
Tokom jučerašnjeg dana, iz bujice je kod fabrike „Rekord“ spasen je jedan čovek, čamcem je evakuisano četvoro ugroženih, od kojih dvoje u teškom stanju koje je hitna pomoć preuzela posle evakuacije, saopštio je Savez izviđača… »

Veliki talas stiže u Beograd

24 Sata pre 4 sata

Drugog dana potopa kakav Beograd ne pamti evakuisano je 146 ljudi sa teritorije grada. Najkritičnije je bilo u Obrenovcu, Bariču i Lazarevcu, odakle je helikopterom sa krova kuće spaseno 23 ljudi, dok se u Umčarima utopio T. S. Opasnost nije prošla jer gradu prete poplave zbog voda iz Drine i Kolubare, koje će podići vodostaj Save.
POPLAVA – Sinoć je jedna porodica u selu Konatice kod Obrenovca ostala zarobljena na spratu kuće, jer vatrogasci nisu uspeli da dođu do njih. U Velikom polju je probijen nasip i izlila se Kolubara. Saobraćaj na Smederevskom putu… »

Irinej: Poplave su božja opomena zbog skupa poroka

Blic pre 7 sati

U Sabornoj crkvi u Beogradu večeras je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovati članovi Sabora, a patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja.
– Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote – rekao je patrijarh, pozivajući vernike da se pomole. On je istakao da nas je… »

112 – broj telefona za hitne intervencije

24 Sata pre 6 sati

Građani ugroženi zbog nevremena i poplava mogu da pozovu sa svog mobilnog telefona broj telefona 112 kako bi zatražili hitnu intervenciju, saopštilo je večeras Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Poziv broja 112 je besplatan, a broj se može pozvati i sa telefona bez SIM kartice. Poziv se preusmerava na brojeve kriznog štaba. Na poziv će odgovoriti dežurni operater u kriznom štabu. Ministarstvo je u saradnji sa operatorima… »

Poplava me je zatekla u kuci

Beta video pre 6 sati

KRALJEVO – Poplava me je zatekla u kuci, komšija me je izvukao i usmerio ka školi gde sam dobio mesto da prenoćim, rekao je meštanin sela Grdica…. »

POPLAVE U RS Vanredno stanje 14 opština, najteže u Doboju

Večernje novosti pre 8 sati

U Doboju, koji je odsečen saobraćajno i komunikacijski, nema ni struje ni vode
SARAJEVO – Vlada Federacije BiH donela je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće, zbog kišnih padavina koje su prouzrokovale izlivanje reka i plavljenja velikog broja infrastrukturnih i stambenih objekata, kao i… »

Uređeno priobalje spasava nas poplava

Politika pre 8 sati

Kažu da ništa nije slučajno. Izgleda da je to istina. Jer Martin Džozef Beri, čije su specijalnosti – održiv razvoj, pejzažna arhitektura i uređenje priobalja, baš je tokom prethodna dva, istorijski poplavna dana boravio u Beogradu i uprkos svemu nije odustao od toga da da intervju za naš list. Put… »

Zvezda uz svoj narod: Crveno-beli pomažu ugrožene

Večernje novosti pre 9 sati

U skladu sa svojim mogućnostima KK Crvena zvezda Telekom će uplatiti novčana sredstva na namenski račun i na taj način pomoći ugrožene građane
Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom je odlučila da pruži pomoć najugroženijima u katastrofalnim poplavama koje su u poslednja dva dana zadesile Srbiju. – Nezapamćene poplave koje su pogodile Srbiju odnele su ljudske živote i… »

Ambulante na Voždovcu i Rakovici zatvorene zbog poplava

Blic pre 9 sati

Usled vremenske nepogode zatvoreno nekoliko zdravstvenih stanica i ambulanti u opštinama Voždovac, Grocka i Rakovica.
Usled neuslovnosti za rad stavljeni su van funkcije objekat ZS Vojvode Stepe u ul. Vojvode Stepe br.226, objekat Ambulanta Ripanj-Minel u ul. Put za koloniju br.55, dok je objekat Ambulanta Prnjavor ul. Put za Pavićevac br.132… »