уторак, 27 фебруара, 2024
vesti online

PEŠČANIK Kina i novi globalni slom


Banksy – Dismaland

Autor ga opisuje kao „porodični zabavni park nepogodan za malu decu“ – a kad vidite smrskanu kočiju od bundeve i Pepeljugu teško povređenu u saobraćajnoj nesreći, jasno vam je i zašto.

Ne morate toliko da radite

Nedavno je objavljen tekst o radnim uslovima u Amazonu: česti su trenutni otkazi, odrasli ljudi plaču za radnim stolovima i dobijaju grdnju kada posle ponoći ne odgovore na email.

Dug je dobar

Povećanje zaduženosti je način da se kupe korisne stvari, naročito kada im je cena povoljna. SAD imaju probleme sa putevima i železnicama, a savezna vlada priliku da pozajmljuje po istorijski niskim kamatama.

Oksbridž klub

Samo 7% stanovništva pohađa privatne škole, a 44% studenata Oksforda i 38% studenata Kembridža dolazi iz privatnih škola. Šta nam to govori? Da su bogati pametniji od ostalih? Da zaslužuju da vladaju?


Dan nestalih

U nedelju 30. avgusta obeležava se Međunarodni dan nestalih osoba. FHP podseća da je Srbija propustila da istraži i kazni odgovorne za masovne grobnice kosovskih Albanaca u Srbiji.


Got a room?

The horror on the Greek-Macedonian border has finally raised the question what the EU has done and hasn’t done; what the citizens are to do in the midst of events which will mark this century.

The quagmire of the nineties

One should hope that Vucic won’t propose to the “leaders of the countries that took part in the conflicts in the former Yugoslavia” to establish “a collective day of remembrance for all victims, regardless of their nationality”.

Crime and stone

“The investigation will show” that the incident was triggered by some “marginal groups”, but we’ve all heard spontaneous cries of the victims’ families aimed at Vucic while he was fleeing Potocari.