уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Peščanik

NOVA EMISIJA – govore Branka Prpa, Svetlana Slapšak i Vladimir Gligorov
Slušajte u posebnom prozoruRadio stanice koje prenose Peščanik

Tebe Interesno_thumb

Deep state

Da bi se tajna država stavila pod kontrolu legitimnih vlasti, nadležnost za to je potrebno uspostaviti u skupštini. Bio bi potreban specijalni skupštinski odbor koji bi imao za cilj da utvrdi kako su delovale i deluju i danas službe bezbednosti.

Foto Rakesh Rocky_thumb

Naivna i sentimentalna nauka

Nemam nikakvo mišljenje o Doktoru Mići (ali ga suštinski razlikujem od Miće Doktora, o kojem imam samo reči hvale). Po čemu se on razlikuje od Vučića, Tadića, Đilasa, Dačića i ostalih? Ako ih uporedim, on će proći bolje.

Street art, Pejac_thumb

Lud, pokvaren ili ludo pokvaren?

Za razliku od društava u krizi, kao što su razvijena evropska društva, koja se lome u visokim temperaturama poremećene modernosti, naše društvo je propalo i poraženo. Ono je u permanentnoj samodestrukciji potrošilo svoje „zdrave“ resurse.

Foto Michael John Grist_thumb

Rat protiv koga?

Obama američkoj javnosti duguje objašnjenje izbora pred kojim se nalazi – i neprijatelja s kojim se očito sprema da zarati. On o tome ne treba da pita samo Kongres. Potrebno mu je i naše ovlašćenje.


Tebe Interesno_thumb

Potopljena konsolidacija

Naš premijer nije objasnio kakve veze poplave imaju s odlaganjem smanjivanja plata zaposlenih u državnoj službi? Ispada da su oni najveći ”pogorelci” i da se zato odlaže državni zadatak hitne fiskalne konsolidacije.

Sarajevska crvena linija, Haris Pašović_thumb

Srbija pod plaštom

Vučić i Nikolić neće ići u Sarajevo na ceremoniju 28. juna povodom stogodišnjice početka Prvog svetskog rata. „Premijer Srbije rekao je da ne može da stoji pored table gde se govori o srpskom fašističkom agresoru.“

Foto Pilar Olivares, Reuters_thumb

Bilježnica Robija K.: Vijesti iz Brazila

Bešo Tablet je govorijo: „Nišimura je đubre, govno i neprijatelj hrvackog naroda!“ Mišo Juma je rekao: „Ukra nan je dobivenu tekmu, jebenlimu mamicu srpsku!“ Bešo Tablet je rekao: „I ja isto!“ Onda sam ja uletijo: „Nišimura je Japanac!“

© RIA Novosti. Egor Eremov_thumb

Naša vera i naša krv

Sveti Arhijerejski Sinod SPC odlikovao je višedecenijskog predsednika Belorusije Lukašenka ordenom Svetog Save prvog stepena, zbog, kako je rekao patrijarh Irinej, delatne ljubavi prema SPC i srpskom narodu.



Tebe Interesno_thumb

Flooded consolidation

Prime minister didn’t explain what floods have to do with reducing public servants’ salaries. It turns out that the public employees are biggest victims of floods and therefore the urgent fiscal consolidation should be postponed.

Dizajn Slaviša Savić_thumb

Free people

From the radio show, June 6:… Thousands of people inhabit that virtual Serbia. They built their communities there, their roads and squares. They don’t want to wallow in the mud produced daily by this government and their media.