уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Ovog ljeta počinje gradnja Sarajevo Towera vrijednog 400 milijuna kuna

Ovog ljeta počinje gradnja Sarajevo Towera vrijednog 400 milijuna kuna

Foto: Davor Puklavec / PixsellFoto: Davor Puklavec / Pixsell

  • Iako je ranije bilo govora da je gradnja na čekanju zbog spora investitora s tvrtke Rama Glas, direktor ove kompanije opovrgao je da je podizao bilo kakve tužbe.

    Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, u sarajevskom naselju Pofalići, počet će ovog ljeta, rekao je za Klix.ba Čedomir Lukić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

    Iako je ranije bilo govora da je gradnja na čekanju zbog spora investitora s tvrtke Rama Glas, direktor ove kompanije opovrgao je da je podizao bilo kakve tužbe. Sarajevo Tower je investicija vrijedna 100 milijuna KM (oko 400 mil. kuna) koju će BiH tvrtka ANS Drive podijeliti s kuvajtskom kompanijom Smart Invest. Imat će površinu od 76.000 četvornih metara i 334 stambene jedinice. Zgrada će imati 507 parkirnih mjesta, 7223 četvornih metra poslovnog prostora, a stambeni prostor u zgradi će zauzimati gotovo 60.000 četvornih metara. Tri etaže će biti podzemne, od kojih će dvije biti garaže, a u jednoj će biti supermarket. (poslovni.hr)