четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

NASTAVNIK NAPAO UČENICU Pokušaj obljube u osnovnoj školi u Vranju

Dežurna tema u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Vranju je navodni pokušaj dugogodišnjeg nastavnika fizičkog vaspitanja Z.S. da obljubi učenicu završnog razreda.

Roditelji maloletne učenice slučaj su prijavili rukovodstvu škole, Policijskoj upravi i prosvetnoj inspekciji. Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić odbio je da bilo šta kaže o incidentu u „Zmaj Jovinoj“ školi.

 

Jovčić je samo rekao da je slučaj u „zoni odgovornosti“ Višeg javnog tužilaštva.
Direktor Saša Ilić saopštio je da će o nemilom slučaju koji potresa školu sa 730 učenika 11.decembra u školi razgovarati oštećena učenica,njeni roditelji, osumnjičeni profesor, razredni starešina i svedoci.
– Rano je i degutantno da se bilo šta govori o ovom slučaju. Škola će se oglasiti tek kada akteri u petak budu saslušani.Profesor u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije imao ni jednu mrlju.Nikada protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak.Rekao mi je da je u šoku,da je zaprepašćen i zatečen. Pozlilo mu je, zbog čega se nalazi na bolovanju. Ovako nešto profesoru se nikada nije dogodilo,rekao je direktor Saša Ilić.
Prema nezvaničnim saznanjima,osumnjičeni profesor i dugogodišnji trener mlađih kategorije fudbalera vranjskog „Dinama“ pre nekoliko dana je u školskoj svlačionici seksualno napao učenicu osmog razreda.Napadnuta devojčica se branila i od straha vrištala. Učenica je zbog navodnog seksualnog uznemiravanja i prošle godine bludnog profesora prijavila direktoru škole, što ovaj odlučno odbacuje.
Nekoliko profesora ove i drugih škola u Vranju sa nevericom je primilo vest o nemilom incidentu u „Zmaju“.Profesori ne samo što biranim rečima govore o prozvanom profesoru Z.S,već smatraju da je nemili slučaj namerno izmislila i iscenirala učenica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“,jedne od najelitnijih obrazovnih ustanova u gradu.
Nezadovoljna zbog slabe ocene iz istorije,učenica sedmog razreda ove škole sredinom aprila 2013.godine gađala je profesora pernicom,pogodila ga u glavu i raskrvavila.Zbog teškog incidenta,roditelji su ratobornu učenicu ispisali I premestili u jednu seosku osnovnu školu.  (Blic)