уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Naslovi za danas

Betonski zid i minsko polje između Krima i Ukrajine

Vesti online pre 45 minuta

Grupa naoružanih ljudi povukla se noćas iz ukrajinske baze kod Sevastopolja, koju je prethodno zauzela. Kako prenose agencije, reč je o 30 do 40 proruskih vojnika, a ceo događaj je prošao bez ijednog ispaljenog metka.
Kako je preneo Interfaks Ukrajina, proruske snage najpre su kamionom probile ogradu baze Juharnji, a potom je zauzele, zahtevajući od ukrajinskih snaga da se predaju. Ukrajinski mediji su naveli da se deo njihovih vojnika sklonio… »

„HR za mirno rešenje u Ukrajini“

B92 pre 2 sata

Zagreb — Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da se nada da će kriza u Ukrajini biti rešena mirno u skladu sa načelima celovitosti Ukrajine i zaštite ruske manjine.
Šef najmlađe članice Evropske unije situaciju u Ukrajini vidi kao „vrlo složenu“ i poručuje da Hrvatska s partnerima u Uniji i NATO savezu želi konstruktivno rešenje problema. Upitan tokom intervjua nedelje Radija 101 da li je… »

Rusija ne menja stav o Kosovu!

Pravda pre 7 sati

RTS: Čepurin: Rusija neće menjati stav o Kosovu

BEOGRAD – Moskva veoma ceni odnos srpskog naroda i rukovodstva u vezi sa podrškom za ruske stavove povodom krize u Ukrajini, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.
Rusija (Vikipedija) On je u intervjuu za „Politiku“ rekao i da Rusija nije menjala i neće menjati svoj stav o pitanju Kosova. Govoreći o nedavnoj izjavi ruskog predsednika Vladimira Putina koji je izjavio da stanovništvo Krima… »

Zbog Ukrajine skače i franak?

B92 pre 34 minuta

B92: Zbog Ukrajine skače i franak?

Bern — Kriza u Ukrajini može dovesti do povećanja vrednosti švajcarskog franka, ocenio je predsednik Nacionalne banke Švajcarske, Tomas Jordan.
„Krize, kao što je ova u Ukrajini, destabilizuju finansijska tržišta i dovode u pitanje stabilnost svetske ekonomije. Ovakva neizvesnost uvećava pritisak na jačanje franka“, izjavio je Jordan, a prenosi švajcarski list 20 minit…. »

Pomažu Rusima: Četnici blokirali put na Krimu!

Telegraf pre 1 sat

– Ostali na barikadama, kao ovaj Srbin, došli su da pomognu „pravoslavnoj braći“. On je izjavio da ne pripada paravojnim formacijama – napisao je Mark Louen, britanski novinar kao komentar uz ovu sliku na društvenoj mreži Fejsbuk
– Ostali na barikadama, kao ovaj Srbin, došli su da pomognu „pravoslavnoj braći“. On je izjavio da ne pripada paravojnim formacijama – napisao je Mark Louen, britanski novinar kao komentar uz ovu sliku na društvenoj mreži Fejsbuk… »

Rusija otvorena za dijalog o Ukrajini

Akter pre 1 sat

Rusija je otvorena za „pošten, ravnopravan“ dijalog sa drugim državama o krizi u Ukrajini, izajvio je minsitar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov
„Otvoreni smo za pošten, ravnopravan i objektivan dijalog sa stranim partnerima da bismo pronašli način da pomognemo Ukrajini da izađe iz krize“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle susreta sa saefom diplomatije… »

U novu vlast Ukrajine ušli nacisti!

Pravda pre 2 sata

KIJEV – Radikalne stranke iskoristile su previranja u Ukrajini i zauzele mnoge značajne funkcije u novoj vladi!
Kukasti krst (tacent.com) Ključna mesta preuzeli su ne samo radikalni desničari, već i političari koji veličaju nacizam. Odbranu Ukrajine od eventualne ruske agresije tako bi predvodio Andrej Parubij, koji je posle pada… »

Zbog Ukrajine skuplje žito u Srbiji

B92 pre 2 sata

B92: Zbog Ukrajine skuplje žito u Srbiji

Novi Sad — Pšenica i kukuruz poskupeće narednih dana i nedelja i u Srbiji, i to zbog uticaja krize u Ukrajini na svetsko berzansko tržište, kaže Žarko Galetin.
Direktor novosadske Produktne berze nije moga precizirati koliki će tačno biti skok cena žitarica, ali je rekao da će sigrno u određenom periodu dostići desetak posto, a gde će se rast i kada zaustaviti – zavisi i od Ukrajine i… »

Kina: Fijasko Zapada u Ukrajini

Vesti online pre 4 sata

Zapadni lideri bi na trenutak mogli da prestanu da čestitaju jedni drugima na „uspesima“ u Ukrajini, komentar je kineske državne agencije Sinhua.
Agencija dalje navodi da su ukrajinski opozicioni demonstrant, uz podršku Zapada, uspešno srušili prorusku vladu, opozvali predsednika koga se gnušaju i zadali ponižavajući udarac Kremlju. Zapad je možda i dobio bitku u… »

Džared Leto 12. marta drži koncert u Ukrajini

Večernje novosti pre 18 sati

Oskarovac Džared Leto održaće koncert 12. marta u Ukrajini sa svojim bendom 30 seconds to Mars
OSKAROVAC Džared Leto održaće koncert 12. marta u Ukrajini sa svojim bendom 30 seconds to Mars. Primajući pozlaćeni kipić kao najbolji sporedni glumac u filmu „Poslovni klub Dalas“, Leto je u govoru spomenuo Ukrajinu: „Svim… »