четвртак, 25 априла, 2024
vesti online

Napad U Novom Pazaru: Metalnom šipkom napadnut odbornik BDZ Šerif Marukić

Vesti dana »

RADIKALNI ŠTRAJK Prosvetni radnici potpuno obustavljaju rad

Blic
pre 3 minuta
Prosvetni radnici će danas potpuno obustaviti rad i neće držati časove u školama, već će organizovati proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji. Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete najavili su da će protest u Beogradu početi u 12.05 okupljanjem na Trgu Nikole Pašića i da će… »

Gašić: Ovo nema dodirnih tačaka sa korektnim suđenjem, ali plasiraćemo se u plej-of, budite sigurni u to

Večernje novosti
pre 6 sati
Ne želimo da dođemo u situaciju da se na utakmici borimo sa svojim greškama, protivničkim igračima i sudijama. To ni mnogo jači tim od ovog ne bi izdržao – kaže pomoćni trener Partizana. Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić izjavio je da nije zadovoljan suđenjem na utakmici protiv… »

Francuska: Vičući Alah Akbar kolima povredio 11 ljudi

RTV
pre 6 sati
Pariz – Vičući „Alah Akbar“ jedan čovek je danas, u francuskom gradu Dižonu, automobilom naleteo na grupu ljudi i povredio 11 osoba, od kojih dvoje teško, saopštili su policijski izvori. Isti izvori su naveli da je reč o psihički labilnoj osobi, a da njegovi motivi za sada nisu jasni, prenosi AFP…. »

Vujović: Tri godine smanjene plate i penzije

Večernje novosti
pre 9 sati
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija od 10 odsto „žrtva sa smislom“ i da je plan da plate i penzije na tom nivou ostanu tri godine. Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija od 10… »

Prosvetari poptuno obustavljaju rad

B92 pre 8 minuta

B92: Prosvetari poptuno obustavljaju rad

Beograd — Prosvetni radnici danas će poptuno obustaviti rad i neće držati časove u školama, već će organizovati proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji. Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete najavili su da će… »

Zima došla u 00.03 sata

Blic pre 6 sati

RTV: Zima je došla u 00.03 sata

Na severnu zemljinu hemisferu danas je, tačno tri minuta posle ponoći, stigla zima. U trenutku zimskog solsticijuma (kratkodnevice), daljina Sunca od Zemlje bila je 147.175.920 kilometara. To je razdaljina koju svetlosni zrak pređe za 8… »

SUNČANA ZIMA Cele nedelje toplije, tek krajem nedelje kiša

Blic pre 3 minuta

U Srbiji će danas ujutru biti mestimično slabog mraza i magle po kolinama i dolinama, a tokom dana vreme će biti pretežno sunčano i relativno toplo. Vetar će biti slab i umeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 3 stepena, a… »

Vulin: Od 155 milijardi dinara za Ministarstvo rada, 94 odsto za socijalna davanja

Blic pre 8 sati

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izjavio je večeras da je predlogom budžeta za 2015. za to ministarstvo izdvojeno oko 155 milijardi dinara i od toga skoro 94 odsto biće izdvojeno za socijalna davanja. Vulin je… »

Bošković: Poljoprivreda je šansa Srbije

Blic pre 7 sati

Poljoprivreda je šansa Srbije, a od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve, istakla je danas ministarka… »

DOKLE VIŠE Ćate će opet da se množe

Blic pre 9 sati

Za javni sektor važi zabrana zapošljavanja i u narednoj godini. Ali, ne za sve. Prema predlogu Vlade, ćate u preko 50 republičkih organa moći će da zapošljavaju a da nikog ne pitaju. U ovim institucijama danas radi preko 28.000 ljudi. Za… »

Stara uprava Partizana prodaje Škuletića!?

Večernje novosti pre 8 sati

Upravni odbor kluba iz Humske u ponedeljak bi trebalo da raspravlja o odlasku najboljeg strelca i predstojećoj izbornoj Skupštini. OSTAJE li Partizan bez Petra Škuletića već ove zime? I pored najava da će klub učiniti sve da ekipa koja je… »

Vaterpolisti Radničkog dobili Zvezdu u polufinalu Kupa

Večernje novosti pre 8 sati

Kragujevčani su odličnom igrom u tri četvrtine savladali crveno-bele, koji su u Bečej došli s namerom da odbrane trofej – 10:6. Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u drugom polufinalu finalnog turnira u… »

„Vikiliks“ objavio uputstva CIA za špijune

Blic pre 8 sati

„Vikiliks“ je danas objavio dva dokumenta američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) sa savetima špijunima kako da zaštite svoj identitet upotrebom lažnih dokumenata prilikom prolaska preko međunarodnih granica. „Vikiliks“ navodi da dva… »

Saudijski ministar: Zemlje OPEK ne stoje iza pada cene nafte

Blic pre 6 sati

RTV: Zemlje OPEK ne stoje iza pada cene nafte

Širenje zabluda i spekulacija doprinelo je padu cene nafte na svetskom tržištu za 40 odsto i za to nisu odgovorne zemlje članice Organizacije proizvođača i izvoznika nafte (OPEK), izjavio je juče ministar za naftu Saudijske Arabije Ali bin… »

Objavljen video koji je otkrio Markovog ubicu u Istanbulu?

Večernje novosti pre 6 sati

U turskim medijima pojavio se snimak, za koji tvrde da je pomoću njega rešeno ubistvo navijača Crvene zvezde pred evroligaški meč u Turskoj. U turskim medijima pojavio se video, za koji tvrde da je pomogao u rešavanju ubistva navijača… »

Neeksplodirane bombe u moru kod Herceg Novog

Mondo pre 5 sati

U moru kod Herceg Novog još ima neeksplodiranih avionskih bombi s hidrostatičkim upaljačem, koje zbog pomeranja kod svake promene dubine, mogu da se aktiviraju, pisu podgoričke „Vijesti“. Ronilac i istraživač Dragan Gačević, upozorio je… »

UOČI NAPADA Beka kontrolisali sa desetak „specijala“

Blic

pre 4