петак, 19 априла, 2024
vesti online

Liječnica s 25 godina prakse u hrvatskom zdravstvu: Odlazim, tamo mi nude 35.000 kuna i trećinu pacijenata

Ponudili su joj rad s 30 pacijenata dnevno, a uz medicinsku sestru dobit će i administratora koji će im zahtjevnu papirologiju “skinuti s kičme”.

Nakon 25 godina rada u hrvatskom zdravstvu dr. Sanja Klajić Grotić (52) na jesen odlazi iz Zagreba u Njemačku. Više se ne može i ne želi boriti sa sve težim uvjetima rada.

Na jesen se seli u gradić kraj Münchena. Ponudili su joj rad s 30 pacijenata dnevno, a uz medicinsku sestru dobit će i administratora koji će im zahtjevnu papirologiju “skinuti s kičme”.

„U svojoj ordinaciji na zagrebačkoj Peščenici dnevno imam 80 pacijenata. Nakon 50. pacijenta više se ne smiješim, a ja ne želim biti takva liječnica, želim imati vremena za svog pacijenta“ kazala je Klajić Grotić za 24sata.

Nakon 25 godina rada plaća u Hrvatskoj joj je 8300 kuna, a u Njemačkoj joj nude 5.000 eura neto i prepolovljeni obujam posla.

„Neodgovornost da liječnike prisiljavaju da budu birokrati više nisam željela trpjeti. Ja ne želim biti papirolog, želim biti istinski liječnik i zato odlazim tamo gdje mi omogućavaju da to budem“, kazala je također. (poslovni.hr)