уторак, 23 априла, 2024
VestiZdravlje

Lekovito bilje koje pomaže začeće

Sterilitet

Sterilitet

Sterilitet

Belancetom do trudnoće


Dok se kod nas uzimaju različite biljke i tinkture za lakše začeće, Amerikanke najradije koriste belance, za koje njihove bake i prabake veruju da je odličan, provereni način da se ostane u drugom stanju.

Primena ovog američkog narodnog recepta je veoma jednostavna: U vreme ovulacije neposredno pre odnosa, belance se stavlja u vaginu. To se čini pomoću velikog šprica u koji se usisa belance a zatim se istisne u vaginu, trudeći se da što dublje prodre.

Na taj način stvara se prijatna, gostoljubiva sredina za spermatozoide koji se brže i lagodnije kreću u potrazi za divovskom jajnom ćelijom. Spermatozoid, inače, kako je nauka nedavno otkrila, pronalazi jajnu ćeliju zahvaljujući proteinima na glavi koji traže odgovarajuću seriju specifičnih šećera na omotaču jajne ćelije. Kad je prepozna, spermatozoid se “zalepi” na jajnu ćeliju i “isporučuje” joj DNK, čime je oplodnja završena.

Belance u ovom slučaju, po verovanju Amerikanki, pomaže spermatozoidu da brže uhvati

jajnu ćeliju. Ono je po svom sastavu veoma slično spermi, što spermatozoidu omogućava da se kreće “kao kod kuće”.

Korišćenjem belanceta pre odnosa mnoge Amerikanke ostale su u drugom stanju. U ordinaciju za lečenje steriliteta odlaze tek pošto ovaj starinski recept ne pomogne.

Prosečan sastav svežeg belanca jajeta je: 3,51 g proteina, 0 g masti i 0,34 g ugljenih hidrata. Žumance jajeta – narančastocrveni, energijom bogati deo jajeta – sadrži vitamine, minerale i holesterol. Bilje i zdravlje

Nova saznanja

Belance je sredina u kojoj spermatozoid duže žive i zbog toga je verovatnoća za oplodnju veća.Savete za otklanjanje smetnje za oplodnju možete dobiti od Javorke i Petra 0112418228 i 0641196764