уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Крвава борба за превласт на Партизановој јужној трибини

У бруталним инцидентима на дербију повређено 20 особа. – Приведенидржављани Хрватске, Русије, Грчке и Бугарске. – Енглески медији описали сукобе као грађански рат
Аутор: Душан Телесковићчетвртак, 14.12.2017. у 22:00

(Фото Владимир Марковић)

Један од најбруталнијих сукоба навијача на српским стадионима десио се прексиноћ на фудбалској утакмици између Партизана и Црвене звезде. Многи актери масовне туче завршили су у дежурним медицинским установама рањени, пребијени, крвавих глава, спржени бакљама и голи. Енглески медији описали су овај инцидент као „грађански рат”.

Већина оних који су учествовали у тим нередима још није пронађена. МУП је саопштио да је приведено 26 особа, и да се ради на идентификацији оних који су учествовали у инцидентима. Међу ухапшенима су и држављани Хрватске, Русије, Грчке и Бугарске. Повређено је 20 особа, којима је лекарска помоћ указана на Војномедицинској академији. Најтеже је прошао један од учесника туче који је превезен на неурохирургију. Њему су откинути нос и ухо и избијени сви зуби. Међу повређенима су тројица хрватских држављана из Сплита, од којих је један избоден ножем. Незванично сазнајемо да су тројица повређених Хрвата ултимат фајт борци, који су тамошњој полицији познати по рекетирању и насилничком понашању.

Разлог за хаос на стадиону била је битка за превласт између две навијачке групе Партизана око тога ко ће „командовати” трибином. Инцидент је почео у 15. минуту утакмице, а завршио се 25 минута касније. У масовној тучи хулигани су показали невероватну бруталност: једни друге пржили су бакљама, газили по главама, ударали противнике тако да су им лица била натечена и непрепознатљива. Затим су поражени скинути до голе коже и остављени да стоје у дну трибине док су им ствари бацане на ломачу и запаљене. На крају су избачени са трибине на атлетску стазу тако голи и повређени, где су их прихватили Жандармерија и хитна помоћ, па су одведени на ВМА. (POLITIKA)